PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hafta sonu hava nasıl olacak?


MetinCeylan
05-23-2008, 17:08
http://www.haberaktuel.com/images/news/21473.jpg 23 Mayıs 2008 / 16:38

Hafta sonu hava nasıl olacak?
Pazar günü kuzey kesimlerde bahar yağmurları bekleniyor.

İstanbul güneşli ve sıcak. Cumartesi akşamı ve pazar günü bulutlanma artabilir ve rüzgar da kuzeyden daha serin esecek. Ankara bugün açık ve sıcak, gece sıcaklığı 15 dereceye kadar çıkıyor. Hafta sonu Ankara daha bulutlu olacak. İzmir’de çok bunaltıcı ve güneşli bir hava var, pazar günü ise karayel sert eserek serinlik verecek. Adana’da yaz yaşanmaya başladı, gökyüzü açık. Bugün İstanbul 27, Ankara 29, İzmir 30, Bursa 28, Adana 32 derece.

Marmara Bölgesi’nde hava güneşli ve rüzgar lodostan estiğinden yine çok bunaltıcı. Hafta sonu bulutlanma artıyor. Karadeniz’den gelecek bulutlar, gün içinde çok kısa süreli gök gürültü sağanak yağmura neden olabilecek. Bu tip bahar yağmurlarının yarın Trakya’da, pazar günü ise diğer kentlerde görülme olasılığı var. Bugün Edirne 27, Sakarya 28, Çanakkale 26 derece.

İç Anadolu Bölgesi’nde hava güneşli ve sıcak, gece sıcaklığı 10 derecenin üzerinde seyrediyor. Hafta sonu bulutlanma artacak ve özellikle pazar günü, Konya’dan Aksaray ve Sivas’a kadar kısa süreli sağanak yağmur geçişleri görülecek, Aynı gün sıcaklık da biraz düşecek. Konya 29, Eskişehir 28, Sivas 27 derece.

Ege Bölgesi’nde zayıf rüzgar ve gün boyu görülecek güneş, çok sıcak bir havaya neden oluyor. Lodostan dolayı yine baş ağrısı ve halsizlik gibi sağlık sorunları yaşanabilir. Pazar günü ise karayelden sert esecek rüzgar, Ege’ye serinlik verecek ve bölgenin iç kesimlerinde bahar yağmuru olasılığı var. Denizli 31, Muğla ve Kütahya 28 derece.

Akdeniz’de lodos sertleşiyor, yüzde 60’lara çıkan nem oranı yine çok bunaltıcı bir havaya neden oluyor. Pazar günü Akdeniz kıyıları bulutlanacak ve iç kesimlere doğru kısa süreli, gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri bekleniyor. Güneydoğu’da bugün sıcaklık gölgede 37 dereceye kadar çıkacak, güneşin altında ise çok daha yüksek olacak. Sıcaklıklara karşı uzun süre kalınmamalı. Antalya 29, Diyarbakır 37 derece.

Doğu Anadolu’da sıcaklıklar artıyor, hava güneşli. Hafta sonu özellikle Erzurum-Kars arasında bahar yağışları görülebilecek. Bugün Erzurum 23, Malatya 32, Van 23 dereceye çıkıyor.

Karadeniz’de sıcaklıklar yüksek. Bölgede Kastamonu, Samsun, Rize arasında gün içinde aniden bastıran, ancak kısa süreli olan bahar yağmurları görülecek. Pazar günü hava bulutlu ve biraz serin olacak ve yine bahar yağmuru bekleniyor. Trabzon 25, Samsun 26, Bolu 25 derece.

BAZI YERLERE YAĞIŞ UYARISI

Kastamonu, Sinop ve Osmancık arasındaki bölgede gelişen bulut kütlesinin bu bölgede kuvvetli rüzgarla birlikte hafif dolu ve gök gürültülü sağanak yağışa neden olmasının beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik ihbar''da, uydu ve radar görüntülerinden alınan verilere göre, Kastamonu, Sinop ve Osmancık arasındaki bölgede gelişen bulut kütlesinin bu bölgede kuvvetli rüzgarla birlikte hafif dolu ve gök gürültülü sağanak yağışa neden olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara (kuvvetli rüzgar, dolu, su baskını, yıldırım v.s) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
kaynak:http://www.haberaktuel.com/Hafta-sonu-hava-nasil-olacak-haberi-131314.html