PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Annesini oyuna getirdi


MetinCeylan
05-20-2008, 00:27
http://www2.internethaber.com/images/news/63193.jpg
Annesini oyuna getirdi
19 Mayıs 2008 Pazartesi 23:39
Sıkıntı çeken genç kadın, Hollanda'da oturan annesi kendisine yardım etmeyince inanılmaz bir oyun yaptı.


Adana'da kendisiyle ilgilenmediğini öne sürdüğü Hollanda'da oturan annesi 38 yaşındaki Şükran Aydoğan Çelik'in sahte nüfus cüzdanı ile bankadaki 36 bin 816 dolarını çekip, evini satan 23 yaşındaki Habibe Çaparoğlu (Aydoğan) hakkında 31 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuklu Çaparoğlu, “Evin parasını harcadım. Bankadan çektiğim parayı takside unuttum” dedi.

Hollanda'da 20 yıldan bu yana oturan Şükran Aydoğan Çelik, 15 yaşındayken gayri resmi ilişki sonrası kızı Habibe'yi dünyaya getirdi. 18 yaşında M. Çelik ile evlenen Şükran Aydoğan Çelik, eşiyle Hollanda'ya yerleşirken kızı Habibe'yi annesi 60 yaşındaki Ayşe Aydoğan'a teslim etti.
ANNESİNDEN YARDIM İSTEDİ
Anneannesinin büyüttüğü Habibe Aydoğan, K. Çaparoğlu ile evlendi. Bu evliliğinden 1 kızı dünyaya gelen Çaparoğlu, geçimsizlik nedeniyle eşiyle ayrı yaşamaya başlarken çift boşanma davası da açtı. İddiaya göre, geçim sıkıntısı çeken Çaparoğlu, birkaç kez kendisine, çocuğuna ve anneannesine yardım yapması için annesi Şükran'ı telefonla aradı. Annesinin, bu talebi kabul etmemesine sinirlenen Çaparoğlu, Şükran Aydoğan Çelik'in bankadaki parasını ve oturdukları Köprülü Mahallesi’ndeki tek katlı evi satmaya karar verdi.
SAHTE NÜFUS CÜZDANI
Planını gerçekleştirmek için teyzesinin yanında kalan anneannesini ziyarete gittiği Samsun'daki Nüfus Müdürlüğü'nde kendisini annesi gibi tanıtıp kendi fotoğrafıyla sahte nüfus cüzdanı çıkarttı. Noterden bu nüfus cüzdanıyla avukata vekaletname verip, 5 Şubat 2008 tarihinde annesine ait evi 35 bin YTL'ye sattıktan sonra bankadaki 36 bin 816 doları çekti.

Evi satın alan Zakir Ünal'ın evdeki eşyaları boşaltması üzerine komşuları Samsun'da kızının evinde kalan anneanne Ayşe Aydoğan'ı telefonla arayıp durumu bildirdi. Aydoğan da Hollanda'daki kızına olanları aktardı. Annesinin uyarısı üzerine kızı Habibe'nin kendisini dolandırdığını öğrenen Çelik, Adana'ya gelip savcılığa suç duyurusunda bulundu.

37 BİN DOLARI TAKSİDE UNUTMUŞ

Yakalanıp tutuklanan Habibe Çaparoğlu hakkında ‘Sahtecilik ve dolandırıcılık’ suçlarından toplam 31 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Önümüzdeki günlerde yargılanacak olan Çaparoğlu, tutuklandığı nöbetçi mahkemede annesini dolandırdığını kabul ederek, şöyle dedi:
SİZE VERECEK PARAM YOK

“Ben kendimi hep anneannemin çocuğu olarak biliyordum. 11 yaşında DNA testi ile annem beni kendi nüfusuna aldı. Bana bu yaşıma kadar anneannem baktı. Parasal yönden sıkıntı çekiyorduk. Sağlık güvencemiz yok. Annemi telefonla arayıp bize yardım etmesini istedim. Bana, ‘Senin gibi kızım yok. Annem de yok. Size verecek param da' diyerek bize sırtını döndü. Bizimle de hiç ilgilenmezdi. Sinirlenip, adına nüfus cüzdanı çıkartıp evini satıp, bankadaki parasını çektim. Evin parasını harcadım. Bankadaki parasını ise takside unuttum” dedi.
BUNU BANA NASIL YAPAR

Şükran Aydoğan Çelik ise, evini satıp, bankadaki parasını çektiğini iddia ettiği kızı Habibe ile evini satın alan kişi, avukat, sahte nüfus cüzdanı ve vekaletname verilmesine aracı olan kişilerden şikayetçi oldu. Çelik, “Habibe benim gayri resmi ilişkimden olan kızımdır. Kendisini Hollanda'ya götüremediğim için bu yaşına kadar annem bakmıştır. Bunu bana nasıl yapar?” diye konuştu.
Milliyet