PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Toplu idam dehşeti


MetinCeylan
05-19-2008, 16:38
http://www2.internethaber.com/images/news/51180.jpg
Toplu idam dehşeti
19 Mayıs 2008 Pazartesi 16:29
Güney Kore'de ordunun 1950'de siyasi tutukluları toplu şekilde idam ettiği ortaya çıktı.


ABD Ulusal Arşivlerinin 5 Mayısta açtığı belgelere göre, ABD ordusu tarafından Güney Kore'de 1950'li yıllarda çekilen gizli fotoğrafların birinde, Güney Kore ordusu ve polisinin 1950 yılının Temmuz ayında Daejeon'da Güney Koreli siyasi tutukluları toplu idamı resmediliyor.

Tarihçilere göre, Güney Kore ordusu ve polisi, Kore savaşı sırasında cezaevlerini boşaltarak sıraya dizdiği siyasi tutukluları başlarından vurarak öldürdü ve cesetleri kazılan çukurlara attı. Yargısız infaz kurbanı bu kişilerden bazılarının cesetleri ise terk edilmiş madenlere ya da denize atıldı. Ölenler arasında kadınlar ve çocuklar da bulunuyor.

Bu arada, Kore Gerçekler ve Uzlaşma Komisyonu, bu idamları ve 1950-1951'deki benzer idamları incelemeye başlayacak. Komisyon, Daejeon'da o dönemde 7 bin kişinin, diğer yerlerde ise on binlerce kişinin öldürüldüğünü tahmin ediyor.

Gazetecilerin yıllar önce haber yapmaları engellenen, bilenlerin ise korkudan sessiz kaldığı bu katliamlarda öldürülenlerden geriye kalanların ortaya çıkarılması için çalışmalar da başlatılacak.

Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg