PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Türkiye, oyunları bozdu''


*fanii*
11-24-2007, 14:40
Meclis Başkanı Köksal Toptan Hak-iş genel kurulunda konuştu..

TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Türkiye'nin tam uçacak hale geldiği durumda dikkatini, enerjisini, kaynaklarını başka yöne çevirmeyi deneyen terör örgütleri ve arkasındaki güçler yine harekete geçmiştir" dedi.

Hak-İş 11. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Toptan, TBMM olarak demokrasinin gelişmesi açısından sivil toplum örgütlerinin geniş katkılarına açık bulunduklarını belirterek, soğuk savaş döneminin ardından demokrasinin de farklı açılımlar yaptığını, partiler demokrasisinden temsili demokrasiye ve katılımcı demokrasiye geçiş yapıldığını anlattı.

Bu noktada sivil toplum örgütlerinin katkısının daha da artması gerektiğine işaret eden Toptan, "TBMM olarak katılımcılığı kurumsal hale getirmek ve sivil toplum örgütleriyle yasa yapımında ortak çalışmak istiyoruz" diye konuştu.

Toptan, şöyle devam etti:

"Türkiye büyüdükçe, Türkiye'nin başının da derde sokulmak istendiği, Türkiye'nin başına birtakım gaileler sarılmak istendiği bizim her zaman gördüğümüz bir oyundur. Terör bunlardan bir tanesidir. Zaman zaman Türkiye'nin tam uçacak hale gelmesi durumunda dikkatini, enerjisini, kaynaklarını başka yöne çevirmeyi deneyen terör örgütleri ve arkasındaki güçler yine harekete geçmişlerdir. Türkiye'nin kaynaklarını, enerjisini o yöne sevk etmek suretiyle bir taraftan demokrasisinden, öbür taraftan kalkınmasından ödün vermesini sağlamaya çalışıyorlar.

Ama Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor, gelmeyecektir. Türkiye, demokratik kazanımlarından zerre kadar vazgeçmeyecektir. Tam tersine, Türkiye, demokratik kazanımlarını, demokratik alanını daha nasıl geliştirilebileceğinin kavgasını önümüzdeki dönemde de verecektir. Temel hak ve özgürlükler alanını daha nasıl genişletebiliriz, bunun mücadelesini önümüzdeki dönem yine verecektir."

"Demokrasiyle terörle mücadele beraber yapılabilir mi? Şunu biliyoruz ki, terörle mücadele ancak demokratik bir ortamda yapılırsa sonuç verir" diyen Toptan, demokratik ortamda yapılmayan terör mücadelelerinin hiçbirinin sonuç verdiğine tarihin şahit olmadığını belirtti.

Toptan, "Bir ara demokrasi-cumhuriyet kavgasına Türkiye götürülmek istendi. Bu oyuna gelmedi. Terör örgütüyle birlikte Türkiye bir kardeş kargaşasına, kaosuna, kavgasına sürüklenmek istendi. Çok şükür, Türkiye bu oyuna da gelmedi. Oyunlar bozuldu. Oyunları bozmaya devam edecek olan Türkiye'nin geleceği parlaktır"dedi.


Kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=306943)