PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 9 çocuklu aileye plaket


MetinCeylan
05-16-2008, 15:42
http://www2.internethaber.com/images/news/62946.jpg
9 çocuklu aileye plaket
16 Mayıs 2008 Cuma 14:53
Asgari üç çocuk hedefi koyan Başbakan Erdoğan Trabzon'da 9 çocuklu aileye plaket verdi.


Başbakan’ın davetlisi olarak 81 ilden Ankara’ya gelen ailelerle buluşan Erdoğan, 9 çocuğu olan Trabzonlu aileye plaket verdi.

“Aile Haftası” nedeniyle 81 ilden Başbakan’ın konuğu olarak Ankara’ya gelen 81 örnek aile, “Biz Bir Aileyiz-Türkiye Sofrası” etkinliğinde Başbakan’la buluştu.

Erdoğan, eşi Emine Hanım’la birlikte geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, “aile kavramının Türk milletinin gönüllerinde çok özel ve çok anlamlı yeri olduğunu” belirterek şöyle dedi:

AİLE GÜÇLENDİKÇE ÜLKEDE GÜÇLENECEK

“Bütün dünyada aile değerleri en sağlam milletlerin başında geliyoruz. Aile birliğimizi koruduğumuz, güçlendirdiğimiz oranda millet olarak ülke olarak gücümüze güç katabilir, birlik ve bütünlüğümüzü koruyabiliriz. Kendi kültürümüze, değerlerimize sahip çıktığımız sürece daha mutlu ve daha müreffeh olacağız. Tüm bölgelerimiz, vatandaşlarımız, aile fertlerinin samimiyeti, şefkati, yardımlaşması gibi birbiriyle kenetlenmeli, kendilerini bir ailenin fertleri olarak görebilmedir. Zira, toplumsal dokumuzun temeli, esası ailedir, Türk milletinin en bariz vasfı, en güzel hasleti, küçüklerini sevmek, korumak, kollamak, büyüklerine, yaşlılarına saygıda kusur etmemektir.”

9 ÇOCUKLU AİLEYE PLAKET

Erdoğan uzun konuşmasında, “en az 3 çocuk” tavsiyesinde bulunmadı. Konuşmasının sonunda, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, 81 ilden gelen aileleri temsilen Trabzon’dan Aksoy ailesine plaket verdi. Erdoğan, 9 çocuğunun 8’ini üniversiteden mezun eden Seyfettin Aslan Aksoy ve eşi Hatice Aksoy ile birlikte fotoğraf da çektirdi.

Seyfettin Aslan Aksoy’un Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’un babası olduğu belirtildi. Erdoğan daha sonra, 81 ilden gelen aileler ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi. Erdoğan’ın davetlisi olarak 81 ilden Ankara’ya gelen 81 ailenin fotoğraflarının ve hikayelerinin yer aldığı bir kitap da dağıtıldı. Etkinlik, ailelerin toplu olarak yemek yemesiyle son buldu.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=141128