PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaaze'den roket saldırısı


MetinCeylan
05-14-2008, 22:16
http://www2.internethaber.com/images/news/15195.jpg
Gaaze'den roket saldırısı
14 Mayıs 2008 Çarşamba 21:35
Gazze Şeridi'ndeki Filistinli militanlarca, akşam saatlerinde Gazze sınırına yaklaşık 15 km uzaklığındaki sahil kenti Aşkelon'a yapılan roket saldırısında yararalanların sayısı 34'e çıktı.


Gazze Şeridi'ndeki Filistinli militanlarca, akşam saatlerinde Gazze sınırına yaklaşık 15 km uzaklığındaki sahil kenti Aşkelon'a yapılan roket saldırısında yararalanların sayısı 34'e çıktı.

Yaralılardan ikisinin durumunun ciddi olduğu belirtiliyor.

Gözlemciler, 120 bine yakın nüfuslu Aşkelon kentinin merkezindeki alışveriş merkezini vuran roketin "Nasır 3" olduğunu belirttiler. Nasır 3, genellikle daha uzun menzilli Grad tipi roketlerle aynı tipi oluşturuyor.

Aşkelon'daki polis yetkilisi, bu akşam Katyuşa ve Grad füzelerinin devamının gelebileceği uyarısında bulundu. Aşkelon'daki saldırının hemen ardından, bir başka Kassam roketi de sınır yakınlarındaki Şaar Hanegev yakınına düştü, ancak herhangi bir hasar ya da yaralanma olmadı.

-KARA HAREKATI-

Öte yandan, Kanal 2 televizyonunun ismini vermediği bir üst düzey askeri yetkili, Gazze Şeridi'ne geniş çaplı bir kara harekatının "kesinlikle" yolda olduğunu belirtti.

Saldırıya uğrayan Aşkelon'daki alışveriş merkezi önünde toplanan kalabalık bir grup, saldırıyı ve hükümeti protesto etti, hükümeti bu duruma son vermeye çağırdı.

İsrail Başbakan Yardımcısı ve koalisyon ortağı Şas'ın başkanı Eliyahu Yişai ile Diyanet İşlerinden Sorumlu Bakan İzak Cohen, ABD Başkanı George W. Bush'un ziyaretiyle ilgili programlarını iptal ettiklerini belirterek, Aşkelon'a gitti.

İç Güvenlik Bakanı Avi Dichter de Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in Kudüs'te bulunan Bush onuruna verdiği resepsiyona ve yemeğe katılmadı ve Aşkelon'a gitti. Dichter, "Saldırının daha da kötü sonuçları olabilirdi. Bu saldırıyı alışveriş merkezindeki bir intihar eylemi gibi görmemiz gerektiğini düşünüyorum. İsrail vatandaşlarıyla, Gazze rulet oyundaki fişler gibi oynanamaz" diye konuştu.

Kadima milletvekillerinden David Tal da İsrail ordusunu ve hükümeti Hamas liderlerine karşı saldırı düzenlemeye çağırdı ve "İsrail, kendisine roket saldırıları düzenleyen kolları kesmelidir" dedi.

-SELAHHADDİN TUGAYLARI DA ÜSTLENDİ-

Saldırının sorumluluğunu İslami Cihad yanı sıra Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Selahaddin Tugayları da üstlendi. Grubun sözcüsü Ebu Abir, yaptığı açıklamada, "Bu saldırının, Gazze'deki durumu gerginleştirmeye devam ettiği ve ateşkesi kabul etmediği takdirde, Filistin'in güneyindeki Siyonist sakinlerin tehlike altında yaşamaya devam edeceklerinin ve bunun kendi hükümetlerinin sorumluluğu olduğunun bir mesajı" bulunduğunu söyledi.

Ebu Abir, saldırıyı Filistinliler için felaket anlamını taşıyan Nakba'nın 60 yıldönümünde, topraklarını kaybeden mültecilere ithaf ettiklerini de belirtti. Ebu Abir, Filistinli mültecilere, "1948'de Filistin'den çalınan evlerinize geri döneceksiniz" diye seslendi.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=140875&interstitial=true