PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Deniz Gezmiş'in tembihi


alfonzo28
05-09-2008, 21:52
http://www2.internethaber.com/images/news/59021.jpg
Deniz Gezmiş'in tembihi
09 Mayıs 2008 Cuma 10:36
Tercüman'da yazılarıyla o dönem solcuların hoşlanmadığı yazarlar arasında yer alan Cıvaoğulu, Deniz Gezmiş'i yazdı.

Yıllardır sağın en ünlü kalemleri içinde yer alan Güneri Cıvaoğlu, bugünkü yazısında idam edilen öğrenci lideri, Deniz Gezmiş'in farklı bir yönüne dikkat çekiyor. Cıvaoğulu Deniz Gezmiş'in son gününde yazdığı mektubu ouyucularına duyuruyor.
"Deniz Gezmiş’in idam sabahında yazdırdığı mektup ilginçtir (http://www.milliyet.com.tr/Default.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=525601&AuthorID=64&Date=09.05.2008&ver=37). Özellikle son satırları:“
........ Kitaplarımı küçük kardeşime bırakıyorum. Kendisine özellikle tembih et, onun bilim adamı olmasını istiyorum. Bilimle uğraşsın ve unutmasın ki, bilimle uğraşmak da insanlığa hizmettir.Son anda yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtir, seni, annemi, ağabeyimi ve kardeşimi devrimciliğimin olanca ateşiyle kucaklarım.”Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idamlarının üzerinden 36 yıl geçti.“Darağacında 3 fidan” bağlamında hep Deniz’in “devrimci” boyutu ve söylemleri yazılmış, konuşulmuştur. İdam sabahı yazdırdığı mektupta “bilimi” hem de 3 kez vurgulamış olması bilerek ya da bilmeyerek görmezden gelinmiş.
Oysa...Günümüze kadar uzanan örgütlü şiddet ve kan kültürü etkisindeki gençlere Deniz Gezmiş çok farklı mesaj vermiş:“Bilimle uğraşmak da insanlığa hizmettir.”

MetinCeylan
05-10-2008, 01:25
kilitlendi kaynak yok;)