PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meteorolojiden doğu illeri için sağnak yağış uyarısı


MetinCeylan
05-08-2008, 20:48
http://www.haberaktuel.com/images/news/24222.jpg
Meteorolojiden doğu illeri için sağnak yağış uyarısı
&nbspdoğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında bu akşam ve gece etkili yağış bekleniyor...

&nbspdoğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında bu akşam ve gece, Doğu Anadolu'nun iç ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yarın etkili yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''da, yurdun güney ve iç kesimlerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusu, (Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri) ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında (Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ile gece saatlerinden itibaren Diyarbakır çevreleri) beklendiği bildirildi.

Yağışların, yarın da Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Batman, Siirt, Mardin ve sabah saatlerinde Diyarbakır çevreleri) ile Doğu Anadolu'nun iç ve doğu kesimlerinde (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Tunceli çevreleri) etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Uyarıda, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Meteorolojiden-dogu-illeri-icin-sagnak-yagis-uyarisi-haberi-128481.html