PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evlendirme vaadiyle dolandırıcılık


MetinCeylan
05-08-2008, 18:09
http://www2.internethaber.com/images/news/46582.jpg
Evlendirme vaadiyle dolandırıcılık
08 Mayıs 2008 Perşembe 18:00
75 yaşındaki kişiyi para karşılığında evlendirme vaadiyle dolandırdığı iddia edilen 4 kişi yakalandı.


Bartın'da 75 yaşındaki kişiyi para karşılığında evlendirme vaadiyle dolandırdığı iddia edilen 4 kişi, yaşlı adamın, verdiği paranın seri numaraları ile polise başvurması üzerine yakalandı.

İddiaya göre, merkeze bağlı Avara köyünde oturan Aktaş, bir arkadaşına, evlenmek istediğini söyledi.

Arkadaşı da Kastamonu'da ''para karşılığında izdivaç'' yaptırdıklarını söylediği İlhan G. (44), Engin Y. (42) ve Halit K'nin (31) telefon numaralarını verdi.

Aktaş'ın aradığı söz konusu kişiler, kendisine evleneceği bir kadın bulabileceklerini belirterek 7 bin YTL talep ettiler. Pazarlık sonucunda fiyat bin YTL'ye düşürüldü.

Anlaşmanın ardından kendisine gösterilen Ayşe Y. (52) ile tanışan Aktaş, dolandırıcı olabilecekleri ihtimalini göz önünde bulundurarak seri numaralarını aldığı bin YTL'yi zanlılara teslim etti.

Paranın tesliminin ardından Ayşe Y'nin ortadan kaybolması üzerine durumu polise bildiren Aktaş, zanlıların bindiği otomobilin plakası ile paraların seri numaralarını verdi.

Polis ekiplerinin çevre il ve ilçe ekipleri ile irtibata geçmelerinin ardından söz konusu kişiler, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince il sınırında otomobilde yakalandı.

Bartın Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen 4 kişinin üzerinde, Aktaş'ın verdiği seri numaralı paralar bulundu.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=140047