PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adana'da sel alarmı


MetinCeylan
05-08-2008, 16:00
http://www.haberaktuel.com/images/news/14943.jpg 08 Mayıs 2008 / 14:40

Adana'da sel alarmı
Adana'da sabah saatlerinde gökgürültüsü ile başlayan ve aralıklarla devam eden yağışlar uzun süredir yağmur almayan şehri serinletti.

Yağışların cuma gününden itibaren bölgeyi terk edeceği ve yerini açık, güneşli günlere bırakacağı belirtildi.

Meteoroloji Bölge Müdürü İdris Coşkun, konvektif cephe yağışları şeklinde kendini gösteren yağmurların bazı bölgelere çok yağmasına rağmen bazı bölgelere hiç yağmadığını belirterek Doğu Akdeniz Bölgesi'nin yarından itibaren güneşli günlere kavuşacağını kaydetti. Nisan ayındaki yağışların uzun yıllar ortalaması altında kaldığını, Mayıs ayında geride kalan günlerde ise sıcaklıkların mevsim normalleri düzeyinde seyrettiğini vurgulayan Coşkun, aşırı sağanak yağış ve buna bağlı su baskınları riski bulunmadığını söyledi.

Adana'da ani bastıran yağmurla birlikte bu duruma hazırlıksız yakalananlar sığınacak yer ararken bazı bölgelerde küçük çaplı su baskınları ihbarları da yapıldı.

Sıcaklığın 21 derece olduğu Adana'da önümüzdeki 3 günde sıcaklıklar artmaya başlayarak 25-26 derecelere kadar çıkacak. Yağışların ova kesiminde bazı bölgelere düştüğü, yağış düşen bölgelerde ise özellikle buğday hasadının birkaç gün gecikebileceği ifade edildi.
kaynak:http://www.haberaktuel.com/Adanada-sel-alarmi-haberi-128418.html