PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ürküten deprem uyarısı


MetinCeylan
05-08-2008, 16:00
http://www2.internethaber.com/images/news/32957.jpg
Ürküten deprem uyarısı
08 Mayıs 2008 Perşembe 15:20
Uyarı Kandilli Rasathanesi'nden. Marmara Denizi'nin hem kuzeyinde hem güneyinde hareketlilik var. Deprem beklentisi yine arttı.


Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Gülay Altay, Marmara'nın güneyinde de kuzeyinde de Saros Körfezi açıklarında da hareketlenme olduğunu söyledi.

Bu açıklamayla yine deprem korkuları depreşirken Gülay Altay, deprem beklentisi olasılığı hala yüksek olduğu konusunda kamuoyunu uyarmayı ihmal etmiyor.

Prof. Dr. Gülay Altay, en son Yalova Çınarcık'ta 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini hatırlatarak, 2000 yılından günümüze kadar genelde Marmara Bölgesi'ndeki fay hattının devamında bir hareketlilik yaşandığını ve bunların kayıt altına alındığını söylüyor.

Risk hep var

Halkımız, Türkiye olarak bir deprem tehlikesi içinde yaşadığını bilmek zorunda. Bu depremlerin olacağını, her depremden sonra panik yaşanmaması gerektiğini, bulunduğumuz mekanları güvence içine almanın, kişilerin de bu konuda sorumlulukları olduğunun talebi içinde olmalı.

Depremler hep olacak

Türkiye'de 5 ve 6 büyüklüğünde depremler olacaktır. Bu bilgilerin uzmanlar tarafından mümkün olduğu kadar güvenli tarzda iletilmesi gerekiyor. Yani uzmanlar tarafından riski az göstermek olmamalı. Bu risk var ve riskin olurluğunu dikkatle değerlendirmek gerekiyor. Yapılan çalışmalar sadece Türkiye için değil uluslararası boyutta, ileri çok değişik çalışmalar. Kandilli de bu yolla çalışmalarını yapıyor. Dolayısıyla halkımızın güven içerisinde bunu bilmesi gerekiyor.

Deniz dibi rasthanesi


Prof. Dr. Gülay Altay, ayrıca rasathanenin deniz dibi rasathanesi ve tusunami erken uyarı sistemim de kuracağını ve bu konuda ilk adımaları attıklarını açıklıyor.


Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg

DİGİMAX
05-08-2008, 16:02
desene gidiciyiz..

_SoN_
05-08-2008, 16:16
allah korusun .