PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PKK'lı terörist eşi ve çocuğuyla teslim oldu


MetinCeylan
05-02-2008, 19:10
http://www.haberaktuel.com/images/news/19898.jpg
02 Mayıs 2008 / 18:48
PKK'lı terörist eşi ve çocuğuyla teslim oldu
Erzurum Jandarma Komutanlığının terör örgütü mensuplarına yönelik yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu 3 yaşındaki çocuğu ve hamile eşiyle birlikte teslim olan terörist N.Ö'den ilginç açıklamalarda bulundu.

Erzurum Jandarma Komutanlığının terör örgütü mensuplarına yönelik yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu 3 yaşındaki çocuğu ve hamile eşiyle birlikte teslim olan terörist N.Ö, ''Bizi tatlı ve süslü vaatlerle kandırarak örgüte dahil ettiler. İnsanlık onuruyla bağdaşmayan örgüt yaşantısından kaçıp yüce Türk Devleti'nin şefkatli ellerine sığındığımız için mutluyum'' dedi.

Erzurum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Iğdır nüfusuna kayıtlı Rojda kod adlı N.Ö. ile eşi Zinnar kod adlı 6 aylık hamile S.Ö'nün, 3 yaşındaki çocuklarıyla Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.
Açıklamada, terörist çift ile Irak'ın kuzeyinde temasa geçilip, teslim olmaları için ikna edildikleri bildirildi.

Terör örgütü PKK'nın kandırıp kaçırdığı belirtilen terörist çiftçin, örgütün kanlı iç yüzünü, uyguladığı baskı, şiddet ve insanlık dışı muameleleri gördükten sonra kaçtıkları ifade edildi.

Üç yaşında erkek çocuğu ve eşiyle birlikte güvenlik güçlerine teslim olan N.Ö'nün, terör örgütüne tatlı ve süslü vaatlerle kandırılarak dahil edildiklerini anlattığı belirtildi.

-''PKK'NIN KANLI İÇ YÜZÜNÜ GÖRDÜK''-

N.Ö'nün ifadesinde, ''Terör örgütü PKK'nın kanlı iç yüzünü gördük. İnsanlık dışı muameleyi ve şiddeti gördük. İnsanlık onuruyla bağdaşmayan örgüt yaşantısından kaçıp yüce Türk Devleti'nin şefkatli ellerine sığındığımız için mutluyum. Oğlum ve doğacak çocuğumla birlikte artık güven içinde bu ülkede yaşayacağız'' dediği kaydedildi.

Terör örgütü üyesi karı kocanın ve çocuğun devletin koruması altına alındığı, tek hedefi kan ve gözyaşı olan terör örgütünden çok sayıda kaçmak isteyen örgüt üyesinin olduğunun öğrenildiği bildirildi.

Çift, PKK'dan kaçan 6 terörist ile birlikte Silopi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olmuştu.
kaynak:http://www.haberaktuel.com/PKKli-terorist-esi-ve-cocuguyla-teslim-oldu-haberi-127167.html