PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sendikalardan jet yanıt!


MetinCeylan
04-30-2008, 12:01
http://www2.internethaber.com/images/news/61662.jpg
Sendikalardan jet yanıt!
30 Nisan 2008 Çarşamba 11:58
Hükümetin 1 Mayıs kararına sendikalardan jet yanıt geldi. Bakan lafını bitirmeden onlar açıklama yaptı. İşte o karar;

İNTERNETHABER
Çalışma ve İçişleri Bakanları Taksim konusunda ortak basın açıklaması yaptı. Günlerdir beklenen kararı açıkladı. "Taksim olmaz" dedi. Daha bakanın ağzındaki laf bitmemişti ki karşı cenah cevap verdi. Türk-iş, DİSK ve KESK adına açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri "Yarın 500 bin emekçi olarak 1 Mayıs'ı İstanbul'da Taksim'de ellerimizde karanfillerle kutlayacağız" dedi.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün şunları söyledi:
EMEĞİN BAYRAMI DEMEK MALUMUN İLANIDIR
"1 Mayıs 2008'in barış içinde kutlanması için haftalardır çalışıyoruz. Emekçiler ellerinde karanfiller ile dayanışma içinde yıllardır alanları doldurmaktadır. 1 Mayıs'ı 'Emeğin Bayramı' olarak ilan etmek sadece malumun ilanıdır. Bunu yeni bir şey olarak söylemek gülünçtür.
1 Mayıs kutlamaları İLO ile sendikal haktır ve sendikal haklar da izne tabi değildir.
YARIN TAKSİM'DE OLACAĞIZ
Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu üyesi olarak Türk-iş, DİSK ve KESK olarak 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istediğimizi belirttik.
500 bin emekçi olarak 1 Mayıs'ı İstanbul'da Taksim'de ellerimizde karanfillerle kutlayacağız.
Amacımız asla gerginlik yaratmak değildir. Bizler özü sözü bir örgütleriz. Ne yapacağımızı ilan ettik ve buna göre davranacağız.
Buradan iktidarı uyarıyoruz. Emekçilere yasak getirmeyin. Yasakçılık kimse için iyi değildir. Demokrasi herkese lazımdır. Ülkemizin gerginliğe değil, barış ve huzura ihtiyacı vardır."
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=138884