PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MİT, 3 teröristi paketledi


MetinCeylan
04-29-2008, 11:37
http://www2.internethaber.com/images/news/57156.jpg
MİT, 3 teröristi paketledi
29 Nisan 2008 Salı 08:59
Terör örgütüne büyük bir baskın yapıldı. Ancak bu kez baskını yapan MİT'ti. Hem de Irak'ın 20 km. içerisine kadar girildi. İşte ayrıntılar;


Türkiye, Abdullah Öcalan ve Şemdin Sakık’ın ardından yine büyük bir operasyona imza atarak, PKK terör örgütünün üç üst düzey yöneticisini “paketleyerek” Türkiye’ye getirdi. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) düzenlediği operasyon, Kuzey Irak’ın 20 kilometre içinde gerçekleştirildi.
MİT'TEN ANİ BASKIN
MİT’in özel ekipleri, üç PKK yöneticisini 13 askerimizin şehit edildiği Dağlıca’nın hemen karşısında yer alan Şeladze Bölgesi’nde toplantı halinde ani bir operasyonla ele geçirdi.
Şubat ayında Kuzey Irak’a yapılan kara harekatı teröristlere çok ağır bir darbe vurmuş, PKK’nın hiç beklemediği kış harekatı, örgütün birçok üssünü yerlebir ederek 300’e yakın militanını da yoketmişti.
ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ İZLİYORDU
Bu harekatın ardından bölgede önemli istihbaratlar elde eden MİT de, özellikle üst düzey yöneticileri izlemeye almıştı.

Örgüte yönelik ardarda gelen darbeler, yönetim kadrosunda paniğe neden olurken, çöküntüye giren militanları denetleyebilmek için örgüt yöneticilerinin almaya çalıştıkları acil önlemler “istihbarat zafiyetine” neden oldu.
Bu açığı uzun süredir bekleyen MİT, örgütün bölgedeki aktif güçlerini organize eden ve örgüte eleman sağlayan üç üst düzey yöneticinin K.Irak’taki Şeladze Bölgesi’nde bir kampta toplanacağı bilgisine ulaştı.

BİRİ YARALI ELE GEÇTİ

Toplantı yeri ve zamanı belirlenince MİT’in operasyon timleri harekete geçti. Koordinatları belirlenen bölgeye helikopterle ulaşan timler, kısa süren bir çatışmanın ardından üç örgüt yöneticisini ele geçirdi. Operasyon sırasında MİT timlerine direnmeye çalışan bir terörist vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralıyla birlikte diğer iki terör örgütü yöneticisini de “paketleyen” MİT elemanları, Türkiye’ye döndü.

ASKER HAVADAN VURDU

Operasyonun ardından yine MİT’in verdiği istihbaratla asker de bölgeye hava harekatı başlattı. Hava harekatıyla birlikte bölgedeki tüm terörist unsurlar yok edildi. Ele geçirilen yöneticilerin Diyarbakır’a getirilerek sorguya alındığı, sorgularının halen sürdüğü kaydedildi.

BÜYÜKANIT: YANIT YOK

MİT’in operasyonu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a, dün gece Foto Muhabirleri Derneği’nin ödül gecesinde soruldu. Org. Büyükanıt, “Bu soruya yanıt vermemi beklemeyin” karşılığını verdi.

(Kanal D)