PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İtalyan derin devletini çökerten savcıdan tavsiyeler


MetinCeylan
04-26-2008, 23:11
http://www.haberaktuel.com/images/news/25781.jpg
26 Nisan 2008 / 23:00
İtalyan derin devletini çökerten savcıdan tavsiyeler
İtalya'da Gladio'yu çökerten Savcı Felice Casson, devletin içine sinmiş örgütleri çözme metotlarını anlattı.

İtalya'da derin devlet Gladio'yu çökerten Savcı Felice Casson, devletin içine sinmiş örgütleri çözerken siyasi iradenin yargı mensuplarına garanti vermesi gerektiğini söyledi.

Gladio soruşturmasında yaşadıkları sıkıntıyı anlatan İtalyan Savcı Casson özellikle dönemin Başbakanı tarafından özel izin verilerek örgütle ilgili çalışmalarında büyük destek gördüğünü hatırlattı

Bilgi Üniversitesi'nde Genç Siviller tarafından Hukuk Devlet Derin Devlet isimli bir sempozyum gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını Ali Bayramoğlu'nun yaptığı sempozyumun ilk oturumuna İtalyan Savcı Felice Casson, Ömer Laçiner, Hasan Cemal, Ergin Cinmen, Yasemin Çongar katıldı.

Gladio'nun İtalya'da olduğu gibi tüm dünyada da devletin çok önemli noktaları ile temas kurduklarını ifade eden efsanevi savcı Felice Casson yargı mensuplarının her soruşturmada bağımsız davranması ve garantili bir şekilde hareket etmelerini sağlayacak olanakların oluşturulması gerektiğini belirtti. Türkiye'de son zamanlarda yapılan Ergenekon terör örgütü soruşturması hakkında da konuşan İtalyan Savcı Casson, "Ben Türkiye'yi tam olarak bilmiyorum. Gazete ve kitaplardan okuduğum kadarıyla Türkiye çok önemli bir stratejiye sahip bir ülke. Bu nedenle stratejik olan yerlerde Gladio'nun varlığını görebilirsiniz. İşte bu durumu çözebilmek için siyasi iradenin destek vermesi gerekir."dedi. Devletin içine girmiş bir örgütün tam olarak temizlenmesi için yargının önü açılması gerektiğine dikkat çeken Savcı Casson "Her şeyden çok yargının bağımsız olması lazım. Yargı sırasında hiçbir engelin olmaması gerekir. Araştırmaların artması ile birlikte yargı mensuplarını daha fazla korunması soruşturma açısından çok önemlidir. Bunun yanında basının da bağımsız olması gerekir ki soruşturmalarda sonuç elde edilebilsin. Parlamento'nun da bütün gelişmelerden haberi olması lazım. Yargı ve Parlamento gerektiği gibi çalışıp istişare de bulunmaları gerekir. O zaman sorun çözüme kavuşur. Yargı mensuplarına da her konuda garanti verilmesi soruşturmanın sonuçlanması açısından şarttır." dedi.

Genç Siviller, Savcı Casson'a konuşmasından sonra gruplarının simgesi olan kırmızı- beyaz spor ayakkabı hediye etiler.

İtalyan savcı Casson İtalyan Gladio'sunu çökerten savcı olarak tarihi geçti. İtalya'da ilk olarak 1972 yılında İtalya'da Trieste yakınlarında kimliği belirsiz bir ihbar üzerine üç jandarma görevlisi şüpheli bir aracı kontrol etmek isterken aracı içindeki bombanın patlaması sonucu 3 jandarma görevlisi yaşamını yitirmişti. Bu olaydan 12 yıl sonra Felice Casson isimli savcı kapanan bombalı saldırısı ile ilgili başlattığı soruşturmanın ardından Gladio'nun 622 üyesi, 139 gizli silah deposu ve Sardilya Adası'nda bir eğitim kampı olarak ortaya çıkmış İtalyan Gladio'su tamamen savcı Casso tarafından tasfiye edilmişti.
kaynak:http://www.haberaktuel.com/Italyan-derin-devletini-cokerten-savcidan-tavsiyeler-haberi-125878.html