PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cezaevi müdürü mahkum oldu


MetinCeylan
04-25-2008, 14:08
http://www.haberaktuel.com/images/news/25696.jpg
25 Nisan 2008 / 13:03
Cezaevi müdürü mahkum oldu
Tutuklanan Mahir Özdağ müdürü olduğu Kürkçüler E Tipi Cezaevine kondu.

Adana'da icralık araç ve gayrimenkullerin satışında baskı ve tehdit uyguladıkları, ihaleyi gizli tuttukları veya komisyon alarak satış işlemini sağladıkları iddiasıyla aralarında Kürkçüler E Tipi Cezaevi Müdürü Mahir Özdağ'ın da bulunduğu 13 kişi tutuklandı.

Polis, bir yıl takip ettiği organize suç şebekesi üyelerinin aylık 30 ile 40 bin YTL kazanç elde ettiklerini ortaya çıkardı. Özdağ, müdürü olduğu cezaevine polisin geniş güvenlik önlemleri altında "tutuklu" olarak girdi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, geçen yıl mayıs ayında takibe aldıkları organize bir suç örgütünü, "Mezat" operasyonu ile çökertti. Daha önce Kürkçüler Cezaevi'nin kuru gıda ihalesine giren bir firmayı tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan suç örgütünün elebaşısı Kenan Daş'ın, "ballı ihaleler"i cezaevi müdürü Mahir Özdağ'la da paylaşıp çıkar ilişkisi içine girdiği ileri sürülüyor. Kürkçüler E Tipi Cezaevi Müdürü Mahir Özdağ'ın da aralarında olduğu 13 kişi, satışı yapılacak araç ve gayrimenkullerin ihalesine girmek isteyenleri, ilk önce 'komisyon vermeleri' için uyarıyor. Şayet, kabul etmezlerse 1. ihaleye kendileri de girip fiyatı yükseltiyor. İcralık malların satış tarihlerini çok iyi takip eden suç örgütü üyeleri, uygun buldukları araç ve gayrimenkulleri ise diğer katılacakları "baskı ve tehdit"le sindirip 1., 2. ihaleye girmelerini engelliyor. 3. ihalede ise yüzde 60'a kadar indirdikleri fiyatla malları alıyor. Daha sonra anlaştıkları oto galerici ve emlakçılara satıyor. Polis, bugüne kadar 220'nin üzerinde icra ihalesine girdikleri belirlenen 13 kişiyi 1 silah, çok sayıda senet ile icra işlemlerine ait dökümanlarla birlikte ele geçirdi.

Bazı icralık malların satışından komisyon alan, "gizli ihale" yoluyla satışı duyurmayıp araç ve gayrimenkulü kendilerine alıp satan şebeke üyeleri, "örgütlü suç ve ihayele fesat karıştırmak" suçlamasıyla sabah saatlerinden akşam 20.00'ye kadar cumhuriyet savcısına ifade verdi. Savcı, 13 kişiyi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevketti. Gece saat 02.00'de sona eren mahkeme sonunda organize suç örgütü elebaşı Kenan Daş ile Kürkçüler E Tipi Cezaevi Müdürü Mahir Özdağ'ın da aralarından olduğu 13 kişi tutuklandı. Geniş güvenlik tedbirleri arasında adliyeden çıkarılan Daş ve Özdağ ile diğer tutuklular, Kürkçüler Cezaevi'ne nakledildi.

ÇAKICI'NIN YEĞENİ 2. MÜDÜRE: "MAHİR ABİNİN ELİNİ ÖP" DEMİŞTİ

Kürkçüler E Tipi Cezaevi Müdürü Mahir Özdağ, Bayrampaşa Cezaevi'nde Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel'in de aralarında bulunduğu 8 mahkûmun ölümüyle biten kanlı çatışmayla da adını duyurmuştu. Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel'in tehdit ettiği Bayrampaşa Cezaevi 2. Müdürü Müslüm Teke, Özdağ'a "Abi bizi barıştır" diye gitmiş, Çakıcı'nın yiğeni daha sonra aradığı Teke'ye "Sen Mahir abinin elini öp" diye göndermede bulunmuştu. DGM kararıyla dinlenen ve tutanağa dökülen telefon konuşmalarına göre, bir mahkum, cezaevi yöneticilerine emir verip, küfürler savuruyor. Bu telefon görüşmelerini yapanlardan biri olan Bayrampaşa Cezaevi 2. Müdürü Müslüm Teke, gazetelere yansıyan haberlere göre, Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'na şu bilgileri veriyor: ''Kenan Ali Gürsel bir gün, koğuşundan beni telefonla arayarak, 'Lan şerefsiz. Hakan Çillioğlu'nu niye bizim koğuştan alıp, başka koğuşa verdin. Bizim onunla görülecek hesabımız vardı' dedi. Ana avrat küfretti ve telefonu kapattı. Çok tedirgin olmuştum. Özel Tip Cezaevi Müdürü Mahir Özdağ'a gittim. Ve 'Abi bizi barıştır' dedim. Özdağ gidip Gürsel'i ikna etti. Gürsel yeniden beni aradı ve 'Sen Mahir abinin elini öp' dedi. Kenan Ali Gürsel'le olan ilgim bundan ibarettir.''
kaynak:http://www.haberaktuel.com/news_detail.php?id=125580&uniq_id=1209421314