PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Milas'ta Denizi İzinsiz Doldurana Ceza


SESSİZCE
04-24-2008, 13:32
Muğla'nın Milas ilçesinde Hazine'ye ait arazide denize izinsiz dolgu yaptığı iddia edilen bir kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Milas ilçesine bağlı Kıyıkışlacık köyünde Hazine'ye ait bir arazide İzmirli bir işadamı tarafından arazi tahrip edilerek denizin 3 metre genişlik 10 metre uzunluğunda taş ve toprakla doldurulduğu belirlendi. Dolgu yapılan alanda plastik balık havuzu üretmek istediği iddia edilen işadamı hakkında yasal işlem başlatıldı.

Kıyıkışlacık köy muhtarı Halis Şahin, "İşadamının denizi doldurması bence yanlış. Vatandaşın dört dönüm zilliyetli bir arazisi var. Burada off shore denilen havuzlarını yapmak için bir uygulama yapmış. Arazideki ağaçlar kendisine, toprak ise hazineye ait" dedi.

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ise konuyla ilgili olarak, "Orada bir kişinin denizi doldurduğu duyumunu aldık. Bölgede inceleme yapan Jandarma durumu tespit ederek müdahale etti. Tutanağı tuttuk, idari para cezası uygulayacağız. Ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız. Tutanaklar henüz elime gelmedi. Tutanaklar geldiğinde cezayı, Kıyı Kanunu mu, Limanlar Kanunu mu yoksa Çevre Kanunu'na göre mi vereceğimizi tespit edeceğiz" şeklinde konuştu.

İlçeye bağlı Güllük Körfezi'nde bir süre önce denizi izinsiz doldurduğu belirlenen bir başka firmaya daha 21 bin YTL idari para cezası verilerek, yapılan işlemin düzeltilmesi sağlanmıştı.
kaynak:www.haberler.com/milas-ta-denizi-izinsiz-doldurana-ceza-haberi/