PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polis, Sokak Satıcılarının Uyuşturucu Pazarlığını Saniye Saniye Görüntüledi


SESSİZCE
04-24-2008, 13:28
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, önce sokak satıcılarının uyuşturucu pazarlığını saniye saniye görüntüledi; sonra operasyon düzenledi. Diyarbakır genelinde uyuşturucu madde ticareti şahıslara ve sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen 8 ayrı operasyonda 270 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Yakalanan 23 kişiden 14'ü tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organze Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 7-20 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır genelinde uyuşturucu ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik istihbarı çalışmalar yapıldı. İstanbul, İzmir ve Aydın'dan Diyarbakır'a uyuşturucu temin etmek ve yine bu illere nakletmek üzere gelen 3 ayrı suç organizasyonu polis tarafından tespit edildi. Suç ve suç unsurlarının tespiti amacıyla gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra bu organizasyonlara yönelik "Karagün, Zorba ve Sarfinazar 2" kodlu planlı operasyon yapıldı. Narkotik köpeği Aşil'in de katıldığı operasyonlarda, 247 kilo 500 gram kubar esrar, 16 kilo 80 gram toz esrar olmak üzere 263 kilo 580 gram esrar ele geçirildi.

Diyarbakır genelindeki uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik ise 5 ayrı operasyonda yapıldı. Operasyonlar öncesi polis, uyuşturucu pazarlığını saniye saniye kameraya aldı. Suçüstü yapan polis ekipleri, 6 kilo 910 gram esrar ele geçirirken; ayrıca satışa hazır vaziyette 73 fişek içerisinde 325 gram kubar esrar, 14 fişek içerisinde 20 gram plaka esrar, 13 adet fişek içerisinde 45 gram toz esrar ile bir ruhsatsız tabanca olmak üzere 7 kilo 300 gram esrar ele geçirildi.

Diyarbakır genelinde uyuşturucu madde ticareti şahıslara ve sokak satıcılarına yönelik olarak gerçekleştirilen toplam 8 ayrı operasyon kapsamında, 270 kilo 880 gram esrar maddesi, bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gerçekleştirilen 8 ayrı operasyonda; toplam 23 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslardan 14'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken; 2 şahsa denetimli serbestlik kararı verildi. İki şahsa ise Adli kontrol verildi. Olaylarla ilgili 5 şahsın da yakalanması amacıyla Emniyet güçlerinin çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

DİYARBAKIR'DA 2 TON ESRAR MADDESİ ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün 2008 yılında şimdiye kadar uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonlarda, tam 2 ton esrar maddesi ele geçirildi. Bu esrar maddesinin 60 kilosu toz esrardan oluşuyor.

Öte yandan uyuşturucu madde kaçakçılığı organizasyonlarının ortadan kaldırılmasına yönelik gösterilen başarılı mücadele, sokak çetelerine karşı da yürütülüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 2006 yılında, 54 ilde 200 operasyonda sokak satıcısı olduğu değerlendirilerek yakalanan 2 bin 978 kişiden bin 371'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2007 yılında ise, 66 ilde 444 operasyonda sokak satıcısı olduğu değerlendirilen 4 bin 842 şahıs yakalandı. Bunlardan 2 bin 767'si tutuklandı. Bu operasyonlarda, kullanıma hazır değişik cins ve miktarlarda uyuşturucu maddeleri ele geçirildi.

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi de (TUBİM) bilgilendirme amaçlı 81 ilde bulunan temas noktalarında eğitim semineri verdi. 893 konferans, panel ve tiyatro gibi çeşitli etkinlikler yapıldı. Bu kapsamda 15 bin 519 veliye, 127 bin 640 öğrenciye, 7 bin 166 öğretmene yönelik eğitim faaliyetleri yürütüldü.
kaynak:www.haberler.com/polis-sokak-saticilarinin-uyusturucu-pazarligini-haberi/