PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Temsili Kaymakam 'Herşey Dahil Sistemi'nin Kaldırılmasını İstedi


SESSİZCE
04-23-2008, 19:09
Muğla'nın Bodrum ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında kaymakamlık makamına oturan ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Berke Can Çakır, her şey dahil sisteminin kaldırılmasını istedi.

İlçede kutlamalar çerçevesinde Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Berke Can Çakır, öğrenci arkadaşları ve okul müdürü Mustafa Taşkıran ile birlikte geldiği Bodrum Kaymakamlık makamında koltuğa oturarak isteklerini sıraladı. Kaymakam Abdullah Kalkan'ın karşıladığı temsili kaymakam, makam koltuğunda önce genel olarak konuştu. "Her şey dahil olduğu için ülkemize kalitesiz turistler geliyor" diyen temsili kaymakam, "Bundan dolayı her şey dahili kaldırmazınızı istiyorum. Bodrum'un yol çalışmaları hızlı olmalı. Yazın inşaat çalışmalarından dolayı toz toprak olduğu için turistler gelemiyor" dedi. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan'la telefonla görüşen temsili kaymakam Çakır, isteklerini şöyle sıraladı:

"Okullarda biraz daha disiplinli eğitim istiyorum. Okul kantinlerinin daha temiz olmasını ve hijyene uyulmasını istiyorum. Yarın denetleyeceğim. Ben 5 dakikalık kaymakam değilim" dedi.

Daha sonra Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ile görüşen temsili kaymakam Berke Can Çakır, çevre ile ilgili bazı şikayetlerini belirterek, "Yol yapım çalışmaları geç başlıyor. Yazın turistlerin geleceği zaman inşaatlar yapılıyor. Okul etrafında başıboş köpekler geziyor, onların barınaklara götürülmesini istiyorum. Ayrıca ülkemize daha kaliteli müşterilerin gelmesi için her şey dahilin kaldırılmasını istiyorum. Her şey dahil olduğu zaman bu kişi kazanıyor, taksiciler dolmuşçular kazanamıyor" diye konuştu. Berke Can Çakır ayrıca kentin her yerinde geri dönüşüm kutularının konulmasını da istedi.

Bu arada Bodrum Belediye Başkanlık makamına aynı anda oturan başka bir öğrenci, kaymakamı aradı. Söylenilenleri dinleyen temsili kaymakam, "Söyledikleriniz gözden geçirilecektir" şeklinde konuştu.

Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan kendisini ziyaret eden çocuklara çeşitli ikramlarda bulunarak bir süre sohbet etti.
kaynak:www.haberler.com/temsili-kaymakam-hersey-dahil-sistemi-nin-haberi/