PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çankaya Köşkü'ndeki 23 Nisan Yemeği


SESSİZCE
04-23-2008, 18:59
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde 23 Nisan dolayısıyla TBMM'de temsil edilen siyasi partilerin liderlerine verdiği öğle yemeğinde, Türkiye'nin önündeki ulusal ve uluslararası riskler ile fırsatlara değindi.

Cumhurbaşkanı Gül; TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM Başkanvekilleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM'de temsil edilen siyasi parti liderlerine verdiği, ancak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katılmadığı öğle yemeğinde bir konuşma yaptı. Yemeğin, 23. Dönem Yasama dönemindeki ilk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM onuruna verildiğini hatırlatan Gül, bugünkü Meclis'in temsil oranı en yüksek parlamento olduğunu, bu açıdan Türkiye'nin sorunlarını çözme yeteneğine sahip olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, yemekte ulusal ve uluslararası konularda bir 'ufuk turu' yapılmasını da önerdi. Türkiye'nin önünde 'ulusal ve uluslararası riskler ve fırsatlar' olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, bunların terör, ekonomi, ayrılıkçılık ve demokratik standartlar olduğunu söyledi. Gül, Türkiye'nin önündeki risklerin fırsata dönüştürülmesi gerektiğini de belirterek, "Türkiye, bugünkü konjonktürde riskleri fırsata çeviremezse, bunun maliyetini, faturasını gelecek nesillere ödetmiş oluruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, hiçbir zaman sorunların üzerinin örtülmemesi ve açıkça tartışılması gerektiğini de vurgulayarak, "Aksi halde sorunlar kronikleşiyor ve çözüm daha da zorlaşıyor" değerlendirmesini yaptı. Gül, sosyal dokunun, ekonominin ve demokrasinin sağlamlaştırılması için çalışmak gerektiğini de vurguladı.

Yemek listesinde yuvarlama çorba, somon balığı, salata, tatlı ve dondurma bulunduğu, yemekten sonra da Türk kahvesi servisi yapıldığı öğrenildi.
kaynak:www.haberler.com/cankaya-kosku-ndeki-23-nisan-yemegi-haberi/