PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İsveç'te Çocuk Yaşta Yapılan Evliliklere Ceza Geliyor


SESSİZCE
04-23-2008, 18:57
İsveç'te çocuk yaşta yapılan evliliklerden dolayı aileler ceza görebilecek. İsveç'te yeni yapılan bir yasa düzenlemesiyle, on altı yaşını doldurmamış çocuklarının evlenmesine izin veren ebeveynler iki yıla kadar ceza hapis cezasına çarptırılabilecek.

İsveç hükümeti, insan kaçakçılığı komisyon raporunun bir parçası olan yasa tasarısını Adalet Bakanı Beatrice Ask'e sunmak üzere hazırladı. İnsan kaçakçılığını önleme ile ilgili tüzüğün düzenlenmesi için 2006 yılında görevlendirilen yargıç Agneta Lindelöf, aynı zamanda göçmen ailelerde sık yaşanan çocuk evliliklerinin ve zorunlu evliliklerin önüne geçilmesi yolunda da çalışmalarda bulunmuştu.

Şuan İsveç'te on sekiz yaş öncesi evliliklere sadece istisnai durumlarda izin veriliyor. Lindelöf'ün sunduğu önergeye göre, on altı yaşını doldurmamış bir İsveç vatandaşının başka bir ülkede dahi evlenmesine izin veren ebeveyn ya da koruyucu aileler iki yıla kadar hüküm giyebilecekler.

Hazırlanan raporda ayrıca çocuk evliliği ya da görücü usulü evlilik yapmış kişilerin bilgilendirilmesi ve eğitilmesi üzerinde de duruluyor.
kaynak:www.haberler.com/isvec-te-cocuk-yasta-yapilan-evliliklere-ceza-haberi/