PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrikli Chevrolet geliyor


*fanii*
11-23-2007, 01:32
http://image.haber3.com/haber/127926.jpg


Dünya otomotiv devi General Motors, elektirikli araç üretmeye hazırlanıyor.


GM Ürün Geliştirme müdürü Bob Lutz, Reuters'a yaptığı açıklamada, 2010 yılı sonuna kadar elektrikle çalışan Chevrolet Volt'u piyasaya sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Şirket içerisinde 2010 hedefi ile ilgili kuşkular olduğunu ve çalışanların biraz şüpheyle yaklaştıklarını belirten Lutz, "Ancak biz yönetici pozisyonunda çalışanlar, bunun belirlenen zamanda gerçekleştireceğini söylüyoruz" ifadesini kullandı.

Lutz, yol testleri önümüzdeki sene başlayacak olan araç ile Toyota'nın Pirius modeli ile bu pazardaki hakimiyetini zorlayacaklarını kaydetti.

GM'in üzerinde çalıştığı yeni model, piyasadaki hibrid araçlardan farklı olarak iki pil ve içten yanmalı bir motorun kombinasyonu iler çalışacak. Piller ise evde şarj edilebilecek. Araç sadece piller vasıtası ile 65-70 km yol gidebilecek.

Öte yandan Lutz, Toyota'nın Pirius ile hibrid oto pazarına girdiğinde kendilerinin bu pazara girmeme kararı aldıkları için pişman oldukları itirafını da yaptı. Toyota, Pirius ile şu anda ABD hibrid oto pazarının yüzde 80'ini kontrol ediyor


Kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=306106)

_SoN_
11-23-2007, 01:33
Bu arabalara hastayım eğer yenilersem parayıda bulursam almam lazım :D