PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Van'da 450 İşçi, 6 Aydan Bu Yana Maaşlarını Alamadıkları Gerekçesiyle Greve Başladı


SESSİZCE
04-21-2008, 18:31
Van'da şehir içi temizlik ve çöp işleri ihalesini alan bir temizlik firmasına bağlı 450 işçi, 6 aydan bu yana maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle greve başladı.

Hacıbekir Caddesi üzerindeki temizlik garajındaki bütün temizlik araçları kontaklarını kapattı. Çalışanlar ise alanda bekleyerek, yetkililerin maaşlarını ödemeleri konusunda duyarlı olmalarını beklediklerini söyledi.

İşçiler, en doğal hakları olan maaşlarının zamanında verilmesini istediklerini dile getirerek, kimsenin kendilerini dilenci konumuna sokmamasını istedi.

Her dönem biriken maaşlar ardından bu senaryoyu yaşadıklarını dile getiren temizlik işçileri, temizlik şirketinin değil belediyenin sebep olduğunu dile getirdi.

Birçok arkadaşlarının kuru ekmeğe muhtaç kaldığını, kimsenin dayanacak gücünün kalmadığını vurgulayan işçiler, biran önce bu soruna çözüm getirilmesini istedi.

İşçiler, gün sonuna kadar bekleyeceklerini, yarından itibaren belediye önünde açlık grevine başlayacaklarını da kaydetti.

İşçilerle konuşmak ve soruna çözüm bulmak için garaj alanına gelen Van Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar işçilerin şikayetlerini dinledi.

BAŞKAN YARDIMCISI YAŞAR: "ÇALIŞANLAR BU GECE İŞE BAŞLAMAZSA TUTANAK TUTACAĞIZ"

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, 2004 yılından bu yana kentin temizlik işlerinin İlke Temizlik firması tarafından yapıldığını dile getirerek, firmanın çalışanlarının hak edişlerini ödemeyemediği için çalışanların sabah saatlerinde grevi girdiğini söyledi.

Yaşar, çalışanların firmadan alacağının olduğu gibi firmanın da kendilerinden Nisan ayı hariç yaklaşık 3 milyon YTL alacağının olduğunu vurguladı.

Firmanın iş sürecinin bitimen yakın olarak Aralık 2007'de açılan ihaleye mevcut firmanın yanında bir firma daha girdiği ihaleye komisyonun rekabet ortamının oluşmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal ettiğini dile getiren Yaşar, "14 Nisan'da 8 aylık bir süre için yeni bir ihale yaptık. İhaleye ilke temizlik ile başka bir firma daha teklif verdi. Bir firma 7 milyon 200 bin diğer firma ise 6 milyon YTL teklif verdi. Bir firmanın evraklarında eksiklik olması ve tekliflerin yüksek görülmesi üzerine ihaleyi iptal ettik. Şimdi Nisan ayı sonuna kadar mevcut firmanın bizde iş akdi var. Sabah gidip hem firma hem işçilerle görüşmelerde bulundum. Teklifimiz işçilerin belediye güvencesinde çalıştırılmasıdır. Bunu firmaya teklif ettik." dedi.

Belediye yönetimi olarak işçilerin yarın bu gece iş başı yapmasını beklediklerin dile getiren Yaşar, aksi durumda ilgili birimlere talimat verildiğini ve gerekli işlemlerin yapılarak tutanak tutulacağını söyledi.

Belediye olarak kentin temizliğinden sorumlu olduklarını anımsatan Yaşar, şirketin çalışanların çalışmalara başlamaması durumunda yarından itibaren gerekli önlemleri alacaklarını sözlerine ekledi.
kaynak:www.haberler.com/van-da-450-isci-6-aydan-bu-yana-maaslarini-haberi/

MetinCeylan
04-21-2008, 23:24
saol.........