PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Accord şov yaptı


MetinCeylan
04-21-2008, 11:08
http://www2.internethaber.com/images/news/57782.jpg
Honda Accord şov yaptı
21 Nisan 2008 Pazartesi 10:48
Türkiye'de üretilen Honda Civic Rusya yollarında. Yenilenen Accord modeli teknolojik özellikleriyle baş döndürüyor.


Honda tamamen yenilediği Accord modeliyle adeta teknoloji şovu yapıyor. Uluslararası tanıtımı Viyana’da yapılan Accord, haziranda 70 bin YTL civarında fiyatla piyasaya çıkacak.

Accord'da kaza riskine karşı sürücüyü 3 aşamalı bir şekilde koruyan teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Japon Honda’nın, otomotiv devlerinin akın ettiği Rusya’daki en önemli kozu Türk malı Civic oldu.

Gebze fabrikasının yıllık kapasitesini 50 bine çıkaran Honda’nın ihracatı toplam 700 milyon dolara ulaşacak. Honda, 35 bin Civic ihracatının 25 bin adedini Rusya’ya gönderecek.

Rusya’ya ayda 2 bin-2 bin 500 adet arasında Civic ihracatı yaptıklarını kaydeden Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaaslan, bu yıl Rusya ve Ukrayna’nın yanı sıra İsveç ve Finlandiya gibi kuzey ülkelerine de ihracata başladıklarını kaydetti. Polonya, Macaristan gibi Doğu Avrupa ülkelerine de ihracatın devam ettiğini kaydeden Karaaslan, bu ay İsrail’e de ihracata başlayacaklarına dikkat çekti.

GÜVENİ SARSMAMAK İÇİN KAMPANYA YAPMIYOR

Karaaaslan, geçen yıl 135 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını hatırlattı. İç pazara da değinen Karaaslan, Honda’nın iç piyasada 2001 krizinden bu yana hiç indirim kampanyası yapmadığını söyledi. ‘Müşteri güvenini kaybetmemek için fiyatlarda fazla indirme yükseltme yapmıyoruz. Lansmanda fiyat belirlerken artısını eksisini ona göre yapıyoruz’ diyen Karaaslan, kampanya yapmayı düşünmediklerini kaydetti. Modellerinin fiyatlarını henüz artırmadıklarına da dikkat çeken Karaaslan ‘Ancak kurlar böyle devam ederse zam kaçınılmaz’ dedi.

ACCORD AMİRAL GEMİ OLACAK

HONDA Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaaslan, Accord’un Honda’nın ‘alternatif premium marka’ olma stratejisinde önemli bir adım olacağını belirtti. Alternatif premium marka olma yolunda ilerlediklerini kaydeden Karaaslan, şunları söyledi: ‘Civic ve CR-V ile ilk adımları attık. Accord bu yolda üçüncü adım olacak. Stratejimiz ‘kalabalığın içinde kendini kurtar. Geleneksel premium değil, ama kendine bir yol aç’ fikri üzerine kuruldu.’ Türkiye’de son dört yılda 4 bin 200 Accord satıldığını hatırlatan Karaaslan ‘Bu yıl ki hedef bin-bin 200 adet arasında. Accord, Honda’nın amiral gemisi olacak’ dedi.

Karaaslan, Accord’un station versiyonu olan Accord Tourer ilgili de bir piyasaya araştırması yapacaklarını, sonuca göre de bu versiyonu getirip getirmemeye karar vereceklerini söyledi.

ACCORD İLE TEKNOLOJİ ŞOVU

Honda tamamen yenilediği Accord modeliyle adeta teknoloji şovu yapıyor. Uluslararası tanıtımı Viyana’da yapılan Accord, haziranda 70 bin YTL civarında fiyatla piyasaya çıkacak. Accord’da 2.0 ve 2.4 litre benzinli, 2.2 litre dizel motor seçenekleri bulunuyor. Accord’da kullanılan üç teknolojik sistem dikkat çekiyor. Bu sistemlerden en önemlisi olan çarpışma hafifletici fren sistemi (CMBS) adeta otomatik pilot görevi görüyor. Birinci aşamada öndeki araçla çarpışma riski olduğunda ya da aradaki önceden belirlenen değerin altına düştüğünde, sesli alarm cihazı devreye giriyor. İkinci aşamada mesafenin azalmaya devam etmesi halinde, CMBS hafifçe frene basıyor ve sürücü emniyet kemeri iki-üç kez hafifçe çekilerek sürücü fiziksel olarak uyarılıyor. Sesli alarm tekrar devreye giriyor.

SİSTEM FRENE BASIYOR

Üçüncü aşamada ise sistemin çarpışmanın kaçınılmaz olduğunu belirlemesi halinde ön gergiler sürücünün ve ön koltuktaki yolcunun emniyet kemerini çekiyor, frene kuvvetli bir biçimde basarak hızı düşürüyor. İkinci önemli teknolojik yenilik ise bir kamera aracılığıyla aracın şeritten saptığı durumları tespit eden ve gerektiğinde direksiyona dönme torku sağlayan şerit koruma destek sistemi (LKAS). Üçüncü yenilik olan uygulanabilir hız sabitleyici (ACC) ise kullandığı milimetre dalgalı radar aracılığıyla hemen öndeki araç ile aradaki mesafeyi koruyor.

Belma Toprak/Star