PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil Servis Karşısındaki Otomobilin Altında Meydana Gelen Patlama


SESSİZCE
04-19-2008, 14:06
Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bahçesinde Park Halindeki Bir Otomobilin Altında Meydana Gelen Patlamayla İlgili Yapılan İncelemede Patlamanın Nedeninin Bomba Olmadığı Öğrenildi.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde park halindeki bir otomobilin altında meydana gelen patlamayla ilgili yapılan incelemede patlamanın nedeninin bomba olmadığı öğrenildi. Otomobil sahibinin, parkettiği yerden sabah aracını aldığı sırada ön cam sileceği üzerinde "Bir daha aracınızı buraya parketmeyin. Deli Metin imzalı bir not vardı" demesi üzerine polis, notu yazan şahısla ilgili inceleme başlattı.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis karşısında park halindeki otomobilin altında meydana gelen patlama, hastanede korku ve paniğe neden oldu. Mustafa Emre Taşçı'ya ait 34 YL 9170 plakalı otomobilin altında saat 11.30 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından aracın altı yanmaya başladı. O sırada hastane önünde patlamayı gören bir polis ekibinin, olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi istemesi üzerine polis alarma geçti.

Araç altında çıkan yangın, çevredeki vatandaşlar ve güvenlik güçlerince kısa sürede söndürüldü. Patlamanın etkisiyle acil servis önünde bekleyen vatandaşlar, panik içinde etrafa kaçıştı. Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri, araç etrafında güvenlik şeridi oluşturdu. İtfaiye ekiplerinin araç altında yaptığı kontrolde patlamaya neden olan şeyin anlaşılamaması üzerine olay yerine bomba imha ekipleri çağrıldı. Bir süre sonra hastaneye gelen uzman ekipler, araç altına girerek detaylı bir inceleme yaptı. Etrafa saçılan parçaları toplayan uzman ekiplerin ilk incelemesinin ardından patlamaya bir bombanın neden olmadığı bildirildi.

Görgü tanıkları hastane önünde bekledikleri sırada park halindeki otomobilin altından patlama sesleri ile birlikte alevler yükseldiğini söyledi. Güvenlik görevlilerinin vatandaşları bomba ihtimaline karşılık panik içinde uzaklaştırdıklarını kaydeden görgü tanıkları, "Otomobilin altından alevler çıktı. Bizde etrafa kaçıştık. Çok korktuk." dediler.

İncelemelerin devam ettiği sırada aracının yanına gelen Mustafa Emretaşlı, polis tarafından sorgulandı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emretaşlı hastaneye bir yakınını ziyarete geldiğini belirterek, "Arabamı parkettim ve hastaneye girdim. Patlamaya neden olan şey hakkında bir bilgi sahibi değilim. Polis ekipleri inceleme yapıyor" dedi. Emretaşlı, ilerleyen dakikalarda sabah parkettiği yerden arabasını aldığı sırada ön cam üzerindeki silecekte, "Bir daha buraya arabanı parketme, Deli Metin" yazılı bir nottan bahsetmesi üzerine polis, notu koyan şahısla ilgili inceleme başlattı.
KAYNAK:www.haberler.com/acil-servis-karsisindaki-otomobilin-altinda-haberi