PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başkent'te Çete Operasyonu


SESSİZCE
04-19-2008, 13:12
Başkentte Bir İşadamını Kaçırarak İşkence ile Kendisine Emanet Edilen Çek ve Senetleri Aldıktan Sonra 200 Bin YTL'lik Senet İmzalatan Bir Şebekeye Yönelik Düzenlenen Operasyonda Gözaltına Alınan Şebekenin 5 Elemanı Tutuklandı. Çete Tarafından İşkence Yapılan İşadamı K.d. Polis Tarafından Çetenin Elinden Kurtarıldı.

Başkentte bir işadamını kaçırarak işkence ile kendisine emanet edilen çek ve senetleri aldıktan sonra 200 bin YTL'lik senet imzalatan bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şebekenin 5 elemanı tutuklandı. Çete tarafından işkence yapılan işadamı K.D. polis tarafından çetenin elinden kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, naylon fatura suçundan B.T.'nin geçen ay cezaevine girmesinin ardından yaklaşık 600 bin YTL tutarındaki çek ve senet alacağını bir organize suç örgütünün ele geçirmek istemesi üzerine B.D.'nin kaçırılarak işkence görmesi olayı meydana geldi.

B.T.'nin komisyonla naylon fatura sattığı şirketlerden aldığı çek ve senetleri arkadaşı K.D.'ye bıraktığını öğrenen çete K.D.'yi kaçırarak bir köy evinde işkence etti. K.D. çetenin elinden çek ve senetleri getireceğine söz vererek kurtulduktan sonra sırra kadem bastı. K.D.'den haber alamayan çete inşaat malzemeleri satan işyerini basıp dağıttıktan sonra T.K. isimli çırağı rehin aldı. Çırağını kurtarmak için ortaya çıkan ortaya çıkan işadamı K.D. 600 bin YTL tutarındaki çek ve senetlerle birlikte çetenin çalıştırdığı kumarhaneye giderek T.K.'nın serbest bırakılmasını istedi. Çete lideri S.A.'nın talimatıyla 15 yaşındaki çırak T.K. serbest bırakılırken K.D. kumarhanede tekme tokat dövüldükten sonra ayrıca 200 bin YTL'lik senet imzalatılarak 15 gün içinde ödemesi istendi.

K.D.'nin yakınlarına olayı anlatması üzerine operasyon başlatan Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri düzenledikleri operasyonla K.D.'yi kurtardı. Gözaltına zanlılar S.A., Ç.A., Ö.A., E.P., Ö.Ç. ve V.H. polis sorgularının tamamlanan zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
KAYNAK:www.haberler.com/baskent-te-cete-operasyonu-2-haberi