PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trakya'da petrol bulunması muhtemel


MetinCeylan
04-17-2008, 14:39
http://www.haberaktuel.com/images/news/8277.jpg
17 Nisan 2008 / 14:38
Trakya'da petrol bulunması muhtemel
Edirne'nin Süloğlu ilçesinde, doğal gaz arama ve sondaj çalışmaları devam ediyor.

Petrol uzmanları Trakya'dan umutlu

Süloğlu'na bağlı Geçkinli köyünde 5 kuyuda sondaj çalışmalarını sürdüren Pemi Petrol Şirketinde görevli petrol mühendisi Alzade Güldağ, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Süloğlu bölgesinde arama ve sondaj çalışmalarına 1 ay önce başladıklarını söyledi.

Güldağ, enerjinin dünya ve Türkiye için kritik konuların başında geldiğini hatırlatarak, ''Burada yaptığımız çalışmalar umarız Türkiye'nin enerji politikasına katkı sağlayacak boyutta olur'' dedi.

Türkiye'nin ispatlanmış gaz ve petrol rezervlerini yeterli düzeyde kullanamadığını belirten Güldağ, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin petrol ve doğal gaz rezervleri kendine yetecek düzeyde değil. Gaz konusunda 8,5 milyar metreküp ispatlanmış rezerv olduğu konuşuluyor. Yıllık tüketimin 390 milyon metreküp olduğu düşünülürse, bu noktada yaptığımız çalışmalarla ufak da olsa katkıda bulunmak ve enerji politikası anlamında ülkenin enerjisini karşılamak insana keyif veriyor.''

Şirket olarak 5 kuyuda sondaj çalışması yaptıklarını anlatan Güldağ, çalışmaların haziran ayı başında biteceğini belirtti.

Güldağ, ilk tur sondaj çalışmalarının ardından gazın kalitesi konusunda daha net bilgiye ulaşacaklarını ifade ederek, ''Programımızda 5 kuyu var. Doğal gaz konusunda Trakya'dan çok umutluyuz. Haziran ayı gibi tamamlanacak çalışmalardan sonra kuyularımızı petrol ve gaz akışı için tekrar gezeceğiz. Bu çıkan gazın kalitesini ve nasıl kullanılacağına dair daha net bilgiler elimizde olacak'' diye konuştu.
kaynak:http://www.haberaktuel.com/Trakyada-petrol-bulunmasi-muhtemel-haberi-124006.html