PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PKK, Kürt aileyi katletti!


MetinCeylan
04-15-2008, 12:31
http://www2.internethaber.com/images/news/37747.jpg
PKK, Kürt aileyi katletti!
15 Nisan 2008 Salı 12:30
Emir Kandil'den geldi. Teröristler Kürt aileye uykudayken saldırdı. Tüm aileyi katletti. Ailenin onlara göre "suçu" ise bakın neydi?


Terör örgütü PKK mensupları, Suriye'de haraç istedikleri bir Kürt aile ile çatıştı. 3 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı çatışma sonrasında bölgeye gelen Suriye güvenlik güçleri, 8 teröristi yaralı olarak ele geçirdi.

Ömer Kokuyan adlı teröristin elebaşılığını yaptığı bir grup PKK'lı, Suriye'nin Haseke Ras Al Ayn yöresinde yaşayan KDP yanlısı Şeyho Ketkan ve ailesine silahlı saldırıda bulundu.
HARAÇ İSTEDİLER
PKK'lı teröristlerin, bölgede yaşayan Kürtlerden haraç istedikleri, ayrıca terör örgütü tarafından gerçekleştirilen propaganda etkinliklerine katılmaları yönünde de Kürt ailelere baskı yaptıkları kaydedildi.
KDP YANLISI AİLE PKK'YI REDDETTİ
Ancak, yörede KDP yanlısı olarak bilinen Şeyho Ketkan ve ailesinin, terör örgütüne haraç vermeyi kabul etmediği, PKK'nın şiddet politikasının Kürtlere zarar verdiği yönündeki görüşlerini yöredeki Kürtlerle de paylaştıkları öğrenildi.

UYKUDA SALDIRDILAR...

Terörist Ömer Kokuyan'ın bu durumu ilettiği Kandil'den gelen talimat üzerine PKK'lı teröristler, Şeyho Ketkan ve ailesine gece silahlı saldırı düzenledi. Silahlı çatışmada Şeyho Ketkan'ın oğlu Alaettin Şeyho Ketkan, PKK'lı teröristlerden ise Ömer Kokuyan'ın kardeşi Bekir Kokuyan ve yeğeni Halil Bekir Kokuyan ölürken, her iki taraftan da çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi.

Silahlı çatışma sonrasında bölgeye gelen Suriye güvenlik güçleri gerçekleştirdikleri operasyon sonucunda 8 teröristi yaralı olarak ele geçirdi.

KÜRT AİLELELERİN ÇOCUKLARINI DA KAÇIRIYORLAR

Bu arada, PKK'lı teröristlerin, Halep, Kamışlı, Lazkiye ve Ayn Al Arap bölgelerinde yaşayan Kürtlerden zorla para topladıkları ve örgüte kadro temini amacıyla Kürt ailelerin çocuklarını kaçırdıkları yönündeki ihbarları değerlendiren Suriye güvenlik güçleri, örgüte yönelik bir dizi operasyon düzenledi.

Operasyonlar sonucu terör örgütü mensubu 8 terörist yakalandı. Yakalanan PKK'lıların evlerinde, plastik patlayıcı, mayın, uzun namlulu silah ile 475 milyon Suriye Lirası ve 950 ABD Doları ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Yakalanan 8 kişi tutuklanarak Halep'teki Müslimiye Cezaevine konuldu.

ÖMÜR BOYU HAPİSLE YARGILANACAKLAR
Yakalanan terör örgütü mensupları ''terör örgütü üyesi olmak, zorla para toplamak, çocuk kaçırmak, Suriye topraklarının bir bölümünü yabancı bir ülkeye ilhak etme girişiminde bulunmak ve ülkede yaşayan Kürtleri devlet aleyhine kışkırtmak suretiyle etnik çatışmaları körüklemek'' suçlarından ömür boyu hapis talebiyle yargılanacaklar...


Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg