PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yasa kabul edilirse yaşadınız


MetinCeylan
04-14-2008, 15:19
http://www2.internethaber.com/images/news/20218.jpg
Yasa kabul edilirse yaşadınız!
14 Nisan 2008 Pazartesi 15:16
Can güvenliği ve gasp için güvenli taksi ve dolmuş isteyip de alamayanlar; bu haber sizi ilgilendiriyor...


İNTERNETHABER-ÖZEL
ZÜBEYİR KINDIRA

ANKARA/ Taksi ve dolmuşçular için TBMM’ye yasa teklifi verildi. Bursa milletvekili Kemal Demirel, can ve mal güvenliği tehlikesinden kurtulmak için güvenlikli taksi ve dolmuş sahibi olmak isteyen ancak maddi gücü buna yetmeyen taksi ve dolmuşçuları sevindirecek bir yasa teklifi verdi. Demirel, bir kereye mahsus olmak üzere taksi ve dolmuşunu güvenlikli araçlarla değiştirenlerden ÖTV ve KDV alınmamasını istedi.

GÜVENLİKLİ ARAÇLAR HAZIR
Kemal Demirel verdiği teklifin gerekçesinde; “Yaşam mücadelesi içerisinde ekmek parasını kazanmak amacıyla gece gündüz demeden hizmet vermeye çalışan taksici esnaflarımızın, can ve mal güvenliklerinin sağlanması gerekmektedir. Üzücü olaylarla karşılaşılmadan can ve mal güvenliği içerisinde taksicilerimizin işlerini yapmalarının sağlanması amacıyla, uygun yapıda ticari taksi modelleri üretilmiştir” dedi.

BİZİMKİLER DE KULLANSIN
Yabancı ülkelerde yaygınlaşan bu araçlardan, bizim taksicilerimizin de satın alarak kullanmalarının sağlanmasının konunun çözümlerinden biri olduğunu da belirten Demirel, “Ayrıca çalışılan araçların yenilenmesi, hem kullanıcılar açısından, hem de halkımızın sosyal açıdan kendilerini daha iyi hissetmeleri noktasında önemlidir” dedi. Demirel şunları söyledi:

VERGİLER ENGELLİYOR
“Can güvenliğinin sağlanması açısından taksilerin yenilenmesi ve bir anlamda taksicilerin ticarethaneleri olan taksileri, yenilerinin alınması aşamasında; ÖTV ve KDV oranlarının yüksek olması, taksi, taksi dolmuş ve dolmuşların işleticilerine ekonomik olarak büyük yük teşkil etmektedir.

BİR DEFALIK ALMAYALIM
Taksi, taksi dolmuş ve dolmuşların, işleticilerine ekonomik olarak fazla yük olmadan yenilenmesi aşamasında, araç sahiplerinin mağdur olmamaları için bir defaya mahsus olarak ÖDV ve KDV alınmaması gerekir. Ayrıca bakımlı, güvenli ve yeni araç kullanımının cazip hale getirilmesi de sağlanır.”

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=136885