PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hamas liderinin kızı evlendi


MetinCeylan
04-13-2008, 18:05
http://www2.internethaber.com/images/news/29561.jpg
Hamas liderinin kızı evlendi
13 Nisan 2008 Pazar 16:23
Halid Meşal'ın kızı Fatma Meşal, Şam'da yapılan düğünle dünya evine girdi.


Hamas'ın Suriye'nin başkenti Şam'da yerleşik siyasi lideri Halid Meşal'ın kızı Fatma Meşal, Şam'da yapılan düğünle dünya evine girdi.

Düğüne, Filistinli ve Arap ülkelerinden liderlerin katıldığı ve düğün töreninin daha çok siyasi mülahazaların yapıldığı bir foruma dönüştüğü bildirildi.

Londra'da Arapça yayımlanan El Hayat gazetesinin haberine göre, Fatma Meşal'in düğün töreni dün yapıldı.

Düğünde dile getirilen konulardan biri Filistin sorunu olurken, bir diğeri de "demografik mücadele" oldu.

Halid Meşal, bu evliliğin, "1948'de işgal edilen topraklarda yerlerinden olan Filistinli mültecilerin dönüş haklarının vazgeçilmez olduğu" anlamına geldiğini söyledi. Meşal, gelin ve damadın, bağımsız Filistin'i yükseltecek yeni jenerasyonlar yaratacağını belirtti.

Düğüne, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in yanı sıra diğer bazı Suriyeli yetkililerle Şam'daki Filistinli grupların liderleri katıldı. Katılanlar arasında İslami Cihad örgütünün Genel Sekreteri Ramazan Şallah, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üst düzey liderlerinden Mahir Ettahir, İran Büyükelçisi Ahmed El Musavi'nin de yar aldığı Arap ve İslam ülkelerinin Suriye'deki büyükelçileri bulunuyor.

Ramazan Şallah, Suriye dışişleri Bakanı Velid Muallim'e, Filistinli örgütler adına düğüne katıldığı için teşekkür etti, ayrıca Suriye'ye topraklarında Filistinli gruplara evsahipliği yaptığı için de memnuniyetini kaydetti.

Halid Meşal de bir konuşma yaparak, kızının 1967'de işgal edilen Filistin topraklarından, damadı Tarık İrşayd'ın da 1948'de işgal edilen topraklardan olduğunu belirtti.

Meşal, bunun, onların çocuklarının 1948 topraklarına dönüş yapacakları anlamına geldiğini söyledi. Meşal ayrıca, Suriye'ye Filistinli gruplara verdiği lojistik destek nedeniyle teşekkür etti, "Meşal ve Şallah'a yaptığı evsahipliğinden dolayı Suriye üzerindeki baskıların farkındayız" dedi.

Meşal, espri yaparak, "Suriye, daha önce de Filistin Halk Kurtuluş Cephesi kurucularından Ahmed Cibril gibi 'diğer teröristlere' de bu imkanı verdiği için çok ateş altında kalmıştı" dedi.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=136778