PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Teslim olan 5 PKK'lı serbest bırakıldı


MetinCeylan
04-11-2008, 20:30
http://www.haberaktuel.com/images/news/20316.jpg 11 Nisan 2008 / 20:06

Teslim olan 5 PKK'lı serbest bırakıldı
Terör örgütü PKK'ya katıldıktan sonra kaçarak teslim olan 5 terörist, çıkarıldıkları mahkeme tarafından Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanarak serbest bırakıldı.





Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmalarda, sanık teröristlerin bir çoğu DTP'deki arkadaşlarının propandası sonucu örgüte katılmaya karar verdiklerini söyledi. Mahkemede avukat istemediklerini beyan eden sanık PKK'lılar, Kuzey Irak'taki PKK kamplarında siyasi ve askeri eğitim gördüklerini, ilk fırsatta KDP peşmerge karakollarına teslim olduklarını anlattılar.

DTP'de çalışan arkadaşlarının propagandası sonucu PKK'ya katıldıklarını öne süren Behzat kod Y.A., Direm kod S.B., Kanivar kod M.C örgütün lojistik ve geri hizmet birliğinde görev aldıklarını söylediler. İlk fırsatta örgütten kaçtıklarını ifade eden PKK'lılar KDP peşmergelerinin kendilerine katılmaları durumunda maaşla çalıştıracaklarını söylediler.

PKK'ya katılmaya İstanbul DTP Esenyurt İlçe binasındaki faaliyetlerinden sonra katılmaya karar verdiğini söyleyen B.Ö de, Kandil dağında askeri ve siyasi eğitim aldığını söyledi. Türk uçaklarının 5 Ocak'ta yaptığı hava saldırısında Beleketli taburunda uçaksavar tepesinde görevlendirildiğini ifade eden Sipan kod PKK'lı B.Ö, odun kesme bahanesiyle kaçarak KDP peşmergelerinin karakoluna sığındığı söyledi. B.Ö, KDP peşmergelerinin kendilerine katılması durumunda maaş teklif ettiğini ancak pişman olduğu için teslim olduğunu ifade etti.

PKK'lı E.E ise DTP Gaziantep Şehit Kamil İlçe binasında 2006 yılında tanıştığı kişilerin propaganda sonucu PKK katılmak üzere 6 kişiyle birlikte Van'dan İran'a geçtikleri söyledi. PKK'lı E.E, "Kuzey Irak'taki Hakurk bölgesinde Çeluçar kampında askeri ve siyasi eğitim aldım. Daha sonra Gurka isimli kampa gönderildik. Burada ailemi ve memleketimi özledim. Kaçmaya karar verdim. Ayrıca Hakurk kampında bulunduğu sırada, ajanlık yapanların tutuklu bulunduğu bir kampın bulunduğunu söylediler.

Bu kampta Türk hükümeti tarafından 6 ay Ankara'da eğitilen daha sonra Cemil Bayık ile Duran Kalkan'ı öldürmek için görevlendirilen Rızgar kod isimli kişinin yakalandığını anlattı. E.E isimli örgüt mensubu" Rızgar kod örgüt mensubunu akibetini sorduğumda Paris'e gönderildiğini; infazın kodunun Paris olduğunu söyledi. Hiçbir eyleme katılmadım pişmanım" dedi.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/news_detail.php?id=122789&uniq_id=1208235003

Kaanhan
04-11-2008, 20:33
Inandınmı sen bu habere bence bu sadece bir plandır sanmıyorum serbest bırakacaklarına.Diğerleride teslim olsun diye yapıyorlardır tahminimce.