PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zico şampiyonluğa odaklandı


MetinCeylan
04-09-2008, 01:12
http://www2.internethaber.com/images/news/45617.jpg
Zico şampiyonluğa odaklandı
09 Nisan 2008 Çarşamba 01:03
Sergiledikleri mücadeleye parmak basan Zico hedefleri için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti ve şunları söyledi;


Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Chelsea'ye 2-0 yenilerek, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden elendikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Maçtan sonra düzenlediği toplantıda soruları yanıtlayan Brezilyalı teknik adam, erken yedikleri golün maçın gidişatını belirlediğini ifade etti.
Zico şu değerlendirmeleri yaptı:
''Yarı finale kalamadığımız için üzgünüz. Maça başladığımızda yarı finale çıkmak istiyorduk. Azla yetinen bir ekip değiliz. (Buralara kadar geldik, bundan dolayı mutluyuz) gibi bir düşüncemiz yok. Daha fazla ileriye gitmemiz gerekirdi. Şu ana kadar gösterdiğimiz hırs, arzu bunlar çok önemliydi. Rakibimizin etkili olduğunu bildiğimiz bir duran toptan, bir hata yapınca skoru döndürmek zorlaşıyor. Özellikle 1-0'dan sonra beraberlik şansları elimizde vardı, bunları değerlendiremedik. Mücadeleci, istekli, disiplinli oyunumuz sonuna kadar devam etti. Mutlu değiliz, kaybettik. Fakat bu da bizim için tecrübedir. Erken gol yemiş olmak bence maçın gidişatını adımıza olumsuz yönde etkiledi. Ben inanıyorum ki biraz daha fazla yatırım yaparsak, futbolcularımızı güçledirirsek ve tecrübelenirsek biz de Avrupa'nın önemli takımları gibi olabiliriz. Önümüzdeki yıl tekrar buralarda olabilmek için ligdeki hedefimizi sonuna kadar götürmemiz ve şampiyon olmamız gerekiyor.''
ORTA ALAN VE FORVETE KATKI İSTEĞİMİZ OLABİLİR
Zico, gelecek yıl daha üst seviyede bir başarı için hangi mevkilere takviye istediği sorusuna verdiği yanıtta, orta alan ve forvete katkı isteği olduğunu dile getirip, Türkiye'deki yabancı sınırlamasını da eleştirerek şunları söyledi:

''Savunma oyuncularımızın defansı güçlü şekilde tuttuklarını düşünüyorum. Takımımız bu sezon en büyük yatırımı olan Roberto Carlos'tan iki maçta da yararlanamadık. Roberto Carlos gibi isminiz olmayınca mecbur bu sizin takımınızı etkiliyor. Diğer faktör sınırlı sayıda yabancı oyuncu oynatabilmemiz. Rakibimize baktığımızda oynatabilmek için çok fazla seçeneği oluyor. Biz, sınırlaması olan takımlar, en büyük tecrübesinden de yararlanamayınca elbetteki bu bizi etkiliyor. Defans değil de orta alan ve forvete katkı isteğimiz olabilir. Umuyorum ki, federasyonumuz bunu en iyi şekilde inceler. Limitlerin sınırların kaldırılması gerekiyor. En iyi şekilde mücadele etmek için.''
TARAFTARA TEŞEKKÜR

Teknik direktör Zico, taraftarların takımı soyunma odasından geriye çağırarak alkışladığını, bunun da taraftarların takımına verdiği desteğin en güzel göstergesi olduğunu ifade ederek, ''Taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu noktaya gelmemizde onların da büyük desteği oldu. Önümüzdeki yıl yine bu noktalara gelmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.
CHELSEA TEKNİK DİREKTÖRÜ GRANT: AMACIMIZA ULAŞTIK
Chelsea Teknik Direktörü Avram Grant, zorlu maçta çeyrek final rövanşında Fenerbahçe'ye karşı iyi savunma yaparak sonuca gittiklerini söyledi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, Fenerbahçe'yi 2-0 yenerek yarı finale yükseldikleri karşılaşmayı değerlendiren Grant, ''Evet zor bir maçtı. Amacımız yarı finaldi. Şu anda maçı kazanarak yarı finale çıktık. İyi savunma yaptık ve Fenerbahçe fazla pozisyona giremedi. 2-0 kazanarak amacımıza ulaştık'' diye konuştu.

Chelsea'nin savunmada kalarak rakibini üzerine çektiği hatırlatılan Grant, ''Golü attıktan sonra rakibimizin gol bulmak için üzerimize gelmesi gerekiyordu. Biz de birkaç kontratak yaptık ama sonuç 2-0'' dedi.

Grant, ''Yarı finalde eşleştiğiniz Liverpool'u yeneceğinizi düşünüyor musunuz?'' sorusuna ise cevap vermek istemediğini söyledi.