PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bitlis'te ikinci el ayakkabı pazarı


MetinCeylan
04-04-2008, 15:17
http://www.haberaktuel.com/images/news/23749.jpg 04 Nisan 2008 / 15:13

Bitlis'te ikinci el ayakkabı pazarı
Bitlis'in Ahlat ilçesinde pazarda satışa sunulan ikinci el ayakkabılar büyük ilgi görüyor. Ayakkabılara özellikle dar gelirli aileler rağbet ediyor.


Ahlat Sağlık Grup Başkanı Dr. Rauf Akın İnanmış ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci el ayakkabıların sağlık açısından uygun olmadığını söyledi.

İnanmış, dar gelirli ailelerin ekonomik güçlerinin yetersizliği nedeniyle böylesine doğru olmayan bir alışverişe ilgi gösterdiklerini belirterek, ''Vatandaşlar ucuz olduğu için ikinci el ayakkabı alıyor. Ancak biz bunu doğru bulmuyoruz. Her şeye rağmen bu ayakkabıları alanlar, mutlak suretle ayakkabıları dezenfekte etmeli. Bunun için de ayakkabılar alkolle yıkanmalı. Çünkü, bu ayakkabıları ilk giyen insanlar arasında özellikle ayaklarında mantar hastalığı olanlar olabilir. Bu ayakkabılar da hastalığı bulaştırabilir'' dedi.

İstanbul Topkapı'dan aldığı ikinci el ayakkabıları bölgede pazarladığını söyleyen Zöhre Gölge ise yaptığı ticari işe özellikle dar gelirli ailelerin rağbet ettiğini söyledi.

Gölge, ''Uzun yıllardır İstanbul'dan aldığım ayakkabıları Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde satıyorum. Bu yolla geçimimi temin ederken, dar gelirli vatandaşların da ayakkabı ihtiyacını gideriyorum. Ayakkabıları 3 ile 20 YTL arasında değişen fiyatlarla satıyorum. Bu işte en temel sorunum, numara eksikliği. Ayakkabılar ikinci el olduğu için vatandaş bir modeli beğendiğinde ayak numarasına uygun ayakkabı bulmak sorunu yaşanıyor. Çünkü aynı ayakkabının sadece bir numarası elimde oluyor'' diye konuştu.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Bitliste-ikinci-el-ayakkabi-pazari-haberi-121155.html