PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sultan Fatih Fatih'te anıldı


MetinCeylan
04-03-2008, 16:09
http://www2.internethaber.com/images/news/49061.jpg
Sultan Fatih Fatih'te anıldı
03 Nisan 2008 Perşembe 16:04
Fatih, 576. Doğum Yıldönümü'nde Fatih'te anılıyor... Fatih Belediyesi Osmanlı Pilavı dağıttı. Mehteran Takımı konser verdi.

Osmanlı Padişahlarının yedincisi İstanbul'un fatihi, Fatih Sultan Mehmet Han,
doğumunun 576. yıldönümünde Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Fatih Belediyesi, Fatih Camii avlusunda Cuma namazı sonrasında vatandaşlara Osmanlı pilavı ve ayran dağıttı. 2 büyük kazanda 5000 kişilik hazırlanan Osmanlı Pilavı vatandaşlar tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği Osmanlı pilavı için Trabzon'dan tereyağı getirildi, kabuksuz badem, ceviz, tarçın, kuru kayısı ve dolmalık fıstık gibi malzemeler kullanıldı.

İçine koyulan soğan önceden suyla kaynatıldığı için vitamin bakımından daha da zenginleşen Osmanlı Pilavı, vatandaşlarımıza bizzat Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından dağıtıldı. Vatan Caddesi üzerinde bulunan Tarihi Vefa Kurufasulyecisi de İrmik Helvası ve Kemal Paşa tatlısı dağıtarak programa destek verdi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Sultan Mehmet'in devrinin en büyük uleması, eşsiz bir kumandan ve idareci olduğunu belirterek, bu büyük insanın mirasına sahip çıkmanın önemine değindi.

Pilav dağıtımı sırasında Camii yan kapısından kös ve zillerle içeri giren mehteran bölüğü vatandaşların alkışları ile avluda yerini aldı ve konserine başladı. Fetih ve hücum marşlarında mehtere eşlik eden izleyiciler konseri ilgi ve coşku ile izlediler.

kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=135484