PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şantajcılara polis sürprizi


MetinCeylan
04-03-2008, 15:34
http://www.haberaktuel.com/images/news/23553.jpg 03 Nisan 2008 / 15:21

Şantajcılara polis sürprizi
Çorum’da bir iş adamından şantaj ve tehdit yolu ile para sızdırmaya çalışan yedi kişi polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.




Edinilen bilgilere göre, A.K. isimli iş adamı tanımadığı kişiler tarafından günlerdir tehdit edildiğini söyleyerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet savcılığının talimatı üzerine harekete geçen Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili titiz bir çalışma başlattı.
Yapılan titiz ve ısrarlı çalışma sonucu tehdit edilen iş adamının iş yeri başta olmak üzere, evi dahi polis tarafından kontrol altına alındı.

Kişilerin para almak üzere şikâyetçinin iş yerine geleceklerini tespit eden polis, iş adamıyla sıkı bir diyaloga girip, A.K’ye ait iş yerinde çalışan işçi kılığına girerek, şantajcıları beklemeye başladı. İş yerine ilk olarak kontrol etmek amacıyla şantajcılardan Ş.M isimli bir bayan meyve suyu almak bahanesiyle gelerek, sağı solu kolaçan ettikten sonra bahse konu işyerinden ayrıldı. Daha sonra A.Ö. ile U.K. isimli kişiler A.K. isimli iş adamına ait iş yerine geldi ve talep ettikleri 10.000 YTL parayı alıp iş yerinden dışarıya çıkacakları sırada pusuda bekleyen sivil polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

http://image.haber7.com/haber/111143.jpg

Emniyete götürülen A.Ö. ile U.K. ve Ş.M.. uzun süre sorgulanırken, zanlılar; F.T., Ş.M., F.D., Y.O., ve C.K. isimli kişiler de suç ortakları olduklarını itiraf etti. Bu itirafların ardından, polis ekipleri diğer suç ortaklarının bulunduğu yerlere operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda. Tehdit ve şantaj olayında kullandıkları 2 adet kurusıkı tabanca ve 2 adet sustalı bıçakla birlikte bu kişilerde polis tarafından kıs kıvrak yakalandı.

Emniyette sorgulanan toplam yedi kişi, haklarında düzenlenen soruşturma evraklarıyla birlikte adli mercilere sevk edildi.

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Santajcilara-polis-surprizi-haberi-120907.html