PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan'a 'kırmızı görmüş boğa' yakıştırması hakaret değilmiş!


MetinCeylan
04-03-2008, 13:56
http://www.haberaktuel.com/images/news/19058.jpg 03 Nisan 2008 / 13:27

Başbakan'a 'kırmızı görmüş boğa' yakıştırması hakaret değilmiş!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Kırmızı görmüş boğa" benzetmesi Yargıtay tarafından hakaret olarak kabul edilmedi.




CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Özyürek'in Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan "Kırmızı görmüş boğa" benzetmesi için Cumhuriyet Gazetesi ve Özyürek aleyhine ayrı ayrı 5 bin YTL'lik tazminat davası açtığı hatırlatıldı. Ankara 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi aleyhine açılan davayı reddettiği, Özyürek'in de 2 bin 500 YTL tazminat ödemesine karar verdiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Başbakan Erdoğan, bir resepsiyonda karşılaştığı Özyürek'e bu tazminat davasını hatırlatarak, "Benden daha önce 5 bin YTL almıştın. 2 bin 500 YTL'sini geri alacağım. Ayrıca 2 bin 500 YTL de alacağım var demiş, Özyürek ise, "Yargıtay 2 bin 500 YTL'lik kararı bozar benden tazminat alamazsınız' demişti. Başbakan'ın ve avukatlarının "Kırmızı görmüş boğa' nitelemesini hakaret olarak algılamasına karşılık Yargıtay hakaret kabul etmedi ve Mustafa Özyürek aleyhine verilen manevi tazminat kararını bozdu."

kaynak:http://www.haberaktuel.com/Basbakana-kirmizi-gormus-boga-yakistirmasi-hakaret-degilmis!-haberi-120875.html