PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BBC, Bayrampaşa cezaevine girdi


kAcAhK
04-02-2008, 11:49
http://img.mynet.com/ha3/b/BBC_logo.jpg

BBC, Bayrampaşa cezaevine girdi
LONDRA(ANKA) – İngiliz yayın kurumu BBC, Bayrampaşa cezaevine girdi. Bayrampaşa'yı görüntüleyen BBC, “Türk cezaevlerinde 100 bine yaklaşan nüfus, rekor düzeyde. Cezaevi mutfakları hiç o kadar yoğun olmamıştı” dedi.


Bayrampaşa Cezaevi Müdürü Bahtışen Er, İngiliz yayın kurumu BBC'nin cezaevine girmesine izin verdi. Cezaevindeki izlenimlerini aktaran BBC muhabiri Sarah Rainsford de, “Türk cezaevlerinde 100 bine yaklaşan nüfus rekor düzeyde. Cezaevi mutfakları hiç o kadar yoğun olmamıştı” ifadesini kullandı.
Bayrampaşa cezaevindeki aşçı olarak görevlendirilen tutuklu ve hükümlülerin yemek yaparken çekilen görüntüleri de yayınlayan BBC, “Tesisin mutfağu, açıldığı 1960'lı yıllarda, bin 700 tutuklu ve hükümlüye hizmet veriyordu. Bugün ise o sayının üç katına hizmet veriyor” dedi.

-KORİDORLARDAKİ RANZALAR-

TCK'da yapılan son değişikliklerin sonucunda birçok suçtan hükümlülerin, cezaevinde daha uzun kaldıklarına dikkat çeken BBC'ye konuşan Bahtışen Er de, “Bazen tutukluları mahkeme veya hastaneye gönderemiyoruz çünkü onlara eşlik edecek yeterli personelimiz yok” şeklinde konuştu. BBC, Bayrampaşa cezaevi için şunları söyledi:
“Mafya patronlarından aşırı sol unsurlara kadar Türkiye'nin en ünlü suçlularının bazılarını barındırdı. Bugün tutuklular o kadar tanınmış değil ancak sayıları çoğalıyor. Halen 145 erkek, 60 kişi için tasarlanan bir koğuşta kalıyor. Temiz ancak yer o kadar dar ki artık koridorlarda bile üç katlı ranzalar var.”
BBC'ye konuşan bir tutuklu da “Katlanıyoruz çünkü mecburuz” derken haftada sadece bir defa sıcak duş yapabildiklerini anlattı.

Bayrampaşa mutfağının 5 bin kişilik yemek hazırladığını kaydeden BBC, Türkiye'de halen beş yeni cezaevinin inşa edildiğini belirtirken Bayrampaşa'daki tutuklu ve hükümlülerin nakliye edileceği Silivri'deki yeni cezaevinden de bahsetti.

-SİLİVRİ'DEKİ CEZAEVİ KAMPUSU-

Adalet Bakanlığının Silivri'de “Çok büyük, kampus stili bir cezaevi” inşa ettiğini kaydeden BBC, Silivri cezaevinde büyük koğuş sisteminin kaldırıldığını, kütüphaneler ve dersliklerin bulunduğunu, "yerel okulları kıskandıracak" spor tesislerine yer verildiğini belirtti.