PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlaçta "haksız kazanç" iddiası davası Yargıtay'da


kAcAhK
04-02-2008, 10:16
İlaçta "haksız kazanç" iddiası davası Yargıtay'da
İSTANBUL (İHA) - İlaç firmalarının Sağlık Bakanlığı'na yanlış ve eksik beyanda bulunarak haksız kazanç sağladığı iddiasına ilişkin 37 sanığın yargılandığı dava, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi ile 8. Asliye Ceza Mahkemesi arasındaki görev uyuşmazlığı nedeniyle Yargıtay'a gönderildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ''görevsizlik kararı'' ile gönderdiği dava dosyasını inceleyen İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi, davaya bakma konusunda ''görevsiz'' olduğunu ifade ederek, oluşan ''görev uyuşmazlığının'' çözümlenmesi için dava dosyasını Yargıtay'a gönderdi.

İstanbul 8 Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararında, 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bakanlık personeli 7'i sanığın "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak" suçundan beraatına karar verdiği belirtildi. Bu sanıklar ile ilaç firması çalışanı 30 sanık hakkındaki diğer suçlamalara ilişkin verilen görevsizlik kararını ''yargılamanın çabukluğu'' ilkesine aykırı olduğu savunulan kararda, bu nedenle mahkemenin görevsiz olduğu anlatıldı. Kararda, oluşan görev uyuşmazlığının Yargıtay'ca
çözümlenmesi gerektiği kaydedildi.