PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan düğmeye bastı


MetinCeylan
04-01-2008, 13:57
http://www2.internethaber.com/images/news/44949.jpg
Erdoğan düğmeye bastı
01 Nisan 2008 Salı 12:38
AK Parti düğmeye bastı.. Bundan sonra nasıl bir süreç izleyecekler? Erdoğan'dan ilk açıklama geldi..


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesinin kapatma davasıyla ilgili iddianameyi kabul etmesine ilişkin kararını değerlendirirken, ''AK Parti olarak hiçbir zaman kişisel bir dava, kişisel bir mesele üzerinde durmadıklarını ve durmayacaklarını'' söyledi.

Erdoğan, ''Milletimizden arzu ve beklentimiz; geleceğimizi karartmak isteyen korku tacirlerine, tahrik ve provokasyonlara asla fırsat vermemesidir'' dedi.
ŞİMDİ MAHKEME SÜRECİNDEYİZ

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''Şimdi bir mahkeme sürecindeyiz'' diyerek, Anayasa Mahkemesinin, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca sunulan iddianamenin kabulüne karar vermesi kararını değerlendirdi.

Bu sürecin kendi mecrasında işleyeceğini, yürüyeceğini ve günü geldiğinde neticeleneceğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
KİŞİSEL DAVA OLARAK GÖRMÜYORUZ

''Biz, AK Parti olarak hiçbir zaman kişisel bir dava, kişisel bir mesele üzerinde durmadık, durmayacağız. Bugün muhatap olduğumuz mesele de bizler için asla kişisel bir mesele değildir. Bizim şahsi davamız yoktur, bizim için mesele Türkiye meselesidir, milletimizin geleceğidir.

Omuzlarımızdaki sorumluluğun idraki içinde, soğukkanlılıkla, ****netle bu süreci yürüteceğiz. Bu, Türkiye'yi bir ve bütün olarak kucaklama sorumluluğudur. Bu, milletimizin geleceğini düşünme sorumluluğudur.
MİLLETİMİZ MÜSTERİH OLSUN

Milletimiz müsterih olsun. Biz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti olarak üzerimize düşen azami sorumluluğu yerine getireceğiz. Bundan kimsenin, hiçbir vatandaşımın endişesi, şüphesi, kaygısı olmasın. Milletimizden arzu ve beklentimiz; geleceğimizi karartmak isteyen korku tacirlerine, tahrik ve provokasyonlara asla fırsat vermemesidir.

Diliyor ve umuyoruz ki, bu sürecin sonunda kazanan adalet olsun, hukuk olsun. Diliyor ve umuyoruz ki kazanan demokrasi, millet iradesi olsun. Kazanan Türkiye olsun, biz kaybedelim.''




Haber Kaynağı: http://www2.internethaber.com/images/news_source/3.jpg