PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Engelli damat, engeli bulunmayan gelin ile evlendi


MetinCeylan
03-30-2008, 18:56
Karakter boyutu : http://www.haberaktuel.com/images/font_01.gif http://www.haberaktuel.com/images/font_02.gif http://www.haberaktuel.com/images/font_03.gif http://www.haberaktuel.com/images/font_04.gif
http://www.haberaktuel.com/images/news/15755.jpg 30 Mart 2008 / 18:47

Engelli damat, engeli bulunmayan gelin ile evlendi
Zeytinburnu'nda bugün kıyılan bir nikah bedensel engellerin mutluluğa engel olmadığını kanıtladı.


Engelli damat ile aynı işyerinde çalıştığı ve engeli bulunmayan gelin, ailelerinin karşı çıkmasına rağmen dünya evine girdi.

İstanbul'da bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan Emrah Sağnak (28) sekiz yıl önce geçirdiği bir trafik kazası sonucu felç oldu. Hayatına tekerlekli sandalyede devam eden Sağnak, işçi olarak girdiği fabrikada kendi hayatını kazanmaya başladı. Üç yıl önce bir arkadaşının aracılığıyla tanıştığı aynı işyerinde çalıştığı Burçin'e (25) aşık olan ve evlenme teklif etmek isteyen Sağnak, bedensel engelli nedeniyle bunu söyleyemedi. Ancak Burçin'in de duygularına karşılık vermesiyle çift evlenmeye karar verdi. Her iki gencin ailesi, Emrah Sağnak'ın bedensel engeli nedeniyle başlangıçta bu evliliğe karşı çıktı. Gençlerin ısrarı karşısında Sağnak'ın ailesi düğüne razı olurken gelinin ailesi durumu kabullenmedi.

Tüm engellere rağmen evlenmeye karar veren gencin nikahı Zeytinburnu'nda özel bir salonda bugün düzenlenen törenle kıyıldı.

Gelinin ailesinin katılmadığı nikah töreni, İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Merkezi ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin desteğiyle düzenlendi. Mutlulukları gözlerinden okunan genç çift, nikahın yapıldığı salona engellilere için özel dizayn edilen bir araçla geldi. Salonda alkışlarla karşılanan çift, müzik eşliğinde dans etmeyi de ihmal etmedi. Törene katılan Emrah Sağnak'ın akrabaları ve engelli arkadaşları, çifti tebrik etti.

Üç sene önce tanıştıklarını ve birbirlerini çok sevdiklerini ifade eden damat Sağnak, "Bir arkadaşımız tanıştırdı. Beni görmüş beğendiğini söylemiş. Tanışmamızdan sonraki süreç sıkıntılı geçti. Ailelerimiz razı olmadı. Engelli bir insanın engeli bulunmayan bir insanla evlenmesi zor. Ailelerin bunu kabul etmesi de zor bir durum. Kabul ettirmek için çok uğraştık. Yine de tam kabullenemediler. Engelli insanların da sevmeye sevilmeye ihtiyacı olduğunu anlayamıyorlar. Sağlıklı insanlar da bir gün engelli olabileceklerini unutmasın." diye konuştu. Engeli nedeniyle evlilik teklifinde bulunmaktan çekindiğini söyleyen damat Emrah Sağnak, "Hem çekingen hem de engelli olduğum için söyleyemedim. Kırgınlık olabilir, 'haline bak' diyebilir diye düşündüm. Ama ilk teklifi o yaptı." dedi.

Eşinin kendisini sevdiğini ve bunu söyleyemediğini fark ettiği için evlilik teklifini kendisinin yaptığını söyleyen gelin ise, "Düğünümde ailemden kimse yok. Eşimle evlenmemi istemediler. Ben de kaçtım ve evleniyoruz." şeklinde konuştu.

kaynak: http://www.haberaktuel.com/Engelli-damat,-engeli-bulunmayan-gelin-ile-evlendi-haberi-120044.html