PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : nazım ölmeden önce müslüman olmuş


geist-madchen
03-29-2008, 12:47
http://www2.internethaber.com/images/news/38797.jpg
Meğer Nazım Müslümanmış!
29 Mart 2008 Cumartesi 11:06
O komünist bir şairdi. Ateist olduğu düşünülüyordu. Yeni bilgiler şaşırttı. Nazım müslüman çıktı.

Ünlü şair Nazım Hikmet ölmeden önce Müslüman olmuş. İddiayı Romanya'daki şoförü ve tanıklara dayandırılan bir dernek, Nazım Hikmet'in Türkiye'ye getirilip cenaze namazının kılınması için çalışmalara başladı.

ÖLMEDEN ÖNCE MÜSLÜMAN OLDU
Nazım Hikmet'in Romanya'da yaşadığı dönemde şoförüyle yapılan görüşme ve önceki kayıtları kaynak gösteren Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Genel Başkanı Selahattin Yazıcı, Hikmet'in ölmeden önce Müslüman olduğunu ve dinine bağlı bir hayat yaşadığını söyledi.
CENAZE NAMAZINI KILMAK İSTİYORUZ
Nazım Hikmet'in cenazesinin Rusya'dan Türkiye'ye getirilmesini isteyen dernek yöneticileri, "Cenaze namazını kılıp kendi toprağında defnetmek istiyoruz" diyor.

BELGELER KESİN
Dernek Genel Başkanı Selahattin Yazıcı, Nazım Hikmet'in Romanya'da yaşadığı dönemde şoförlüğünü yapan ve oradaki bazı tanıklardan derledikleri bilgilerle bunu kesinleştirdiklerini belirterek, konuyla ilgili olarak hükümet nezdinde de girişimleri olacaklarını söyledi.

NAZIM'IN HAYATI SÜRGÜNDE GEÇTİ

Ömrü sürgün hayatıyla geçen ünlü komünist şair Nazım Hikmet'in ateist (tanrı tanımaz) olduğuna inanılıyordu. Nazım, 1950'de Rusya'ya kaçtı. 25 Temmuz 1951'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarıldı. O da Polonya uyruğuna geçti. 1963'te öldü. Moskova'da toprağa verildi. Orada yatıyor...

morciii
03-29-2008, 14:01
bir çoğu için sölüyolar böylee şeyleri ama ne derece doğru bilmiyorum

geist-madchen
03-29-2008, 14:03
doğruluğunuda bilemeyiz artık adam ölmüş gitmiş hem öleli kaç yıl geçti adamın ceseti çürümüştür nasıl getirceklermişki

*fanii*
03-29-2008, 21:45
arkadaşım haber verirken kaynağınıda yazmayı unutmazsan bir dahakine sevinirim :o