PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir şok iddia daha: İP binasından Büyükanıt'a suikast krokisi çıktı


ALONE53
03-28-2008, 16:42
Bir şok iddia daha: İP binasından Büyükanıt'a suikast krokisi çıktı


Ergenekon terör örgütü operasyonu çerçevesinde İşçi Partisi'ne yapılan baskın sırasında Org. Yaşar Büyükanıt'a suikast krokisi çıktığı öne sürüldü.



Star Gazetesi'nin haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait ayrıntılı krokinin Ergenekon Soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Merkezi'nde ele geçirilen bir CD'nin içinde bulunmasının ardından, şok bir belgeye daha ulaşıldığı iddia edildi. İşçi Partisi'nin Ankara'daki genel merkezinin 4'üncü katının, Hükümet, TSK, MİT, Emniyet, Milli Eğitim, yargı ve üniversitelerle ilgili fişleme bilgilerinin tutulduğu arşive dönüştürüldüğü, Perinçek'in bu iş için bir ekip çalıştırdığı öne sürüldü.

İŞTE O KORUMA PLANI

İP Genel Merkezi'nde ele geçirilen CD içerisinde, 2005 yılı Şubat ayı içerisinde dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın İzmir ve Balıkesir illerine yapacağı ziyaretlerle ilgili 9 sayfalık koruma planının bulunduğu iddia edildi. Bu koruma planında Büyükanıt'ın hangi saatlerde nerede ne yapacağı ve nasıl bir koruma yapılacağı tüm detaylarıyla anlatıldığı ifade edildi.

'CD'LER DEĞİŞTİRİLMİŞ'

Polisin Perinçek'e, bu çok gizli koruma planını nereden aldıklarını ve kimseye verip vermediklerini sorduğu, Perinçek'in de 'Böyle kanun dışı saçma sapan vatana ve millete hiyanet anlamı taşıyan işlerle bizim hiçbir işimiz olmadığını, Genelkurmay Başkanı, Emniyet Genel Müdürü, MİT Müsteşarı bilir. Bu tür CD'leri aynı marka CD'lerle değiştirmekte her zaman mümkündür' dediği ifade edildi.

SINIR BÖLGESİNİN HARİTALARI

İP Genel Merkezi'nde ele geçirilen yüzlerce CD arasında 1987, 1988 ve 1989 yıllarına ait, Van'ın Gürpınar ve Başkale sınırını gösteren '21. Sınır Komutanlığı'nın Kış Tertiplemesi' başlığı altındaki haritanın da bulunduğu belirlendi. Doğu Perinçek'e polis sorgusunda, 'Bu harita İşçi Partisi Genel Merkezi'nde ne arıyordu' ve 'Bu belgeyi başka kime verdiniz' soruları yöneltildi. Perinçek bu haritadan haberinin olmadığını iddia etti.



Kroki'yi Taraf vermemiş


DOĞU Perinçek'in eşi Şule Perinçek'in, ''Bize Taraf Gazetesi'nden geldi'' dediği Yargıtay'a eylem planını gösteren CD'nin, partinin Ankara'daki genel merkezinde bulunduğu belirlendi. Polis kayıtlarına göre, Yargıtay binasının güvenlik ve giriş çıkışlarını gösteren kroki, İP merkezinden alınan Elba markalı, M4-C524-B-R2 seri numaralı CD'nin içindeki PDF klasöründen çıktı. CD'nin üzerinde, 'Yargı-Nusret Senem'den' (İP Genel Başkan Yardımcısı Avukat) ibaresi bulunduğu öğrenildi.