PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Batman'in galasında katliam: 14 ölü


Kalpsiz_
07-20-2012, 16:01
ABD'nin Colorado eyaletinin Aurora şehrinde Batman Dark Knight Rises filminin gösterimi sırasında gerçekleştirilen saldırıda en az 14 kişi hayatını kaybettiği 50 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Güncelleme:20 Temmuz 2012 11:20
Hayatını kaybedenler arasında çocuklar da var. Zanlı ise yakalandı.

ABD'nin Colorado eyaletindeki Denver kentindeki Aurora bölgesinde "Batman" üçlemesinin son filmi 'The Dark Knight Rises'ın geceyarısı gösteriminde izleyicilerin üzerine ateş açıldı. Film gösterimi başlamadan 30 dakika önce saldırganın, filmi izlemeye gelenlerin üzerine ateş açtığı belirtildi.
Saldırıda 10 kişinin olay yerinde, 4 kişinin de hastanede olmak üzere toplam 14 kişinin öldürüldüğü açıklandı.
Polis olayla ilgili olarak 20 yaşlarındaki bir kişiyi gözaltına aldı. Üzerinden bir tüfek ve iki silah çıkan kişinin evinde bomba olduğunu söylediği belirtiliyor. Sinemanın hemen arkasındaki bir otoparkta yakalanan zanlının, çelik yelek giydiği de açıklandı.
Denver kentine bağlı Aurora bölgesinde, alışveriş merkezi içindeki Century 16 adlı sinemanın önünde gaz bombası patlatan bir saldırgan, izleyicilerin üzerine ateş açtı. Saldırıda en az 14 kişinin öldürüldüğü ve 50 kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırganın maskeli olduğu da iddia edildi.
SİNEMADA PATLAYICI BULUNDU
Amerikan polisi, sinema salonunun içinde patlayıcı düzeneği bulduklarını, ancak söz konusu düzeneğin önceden mi salona yerleştirildiği veya izleyicilerin üzerine mi atıldığı konusunda emin olamadıklarını açıkladı.
ABD'deki yerel medya da, ölü sayısının 12 olduğunu belirtiyor. Bazı medya organları saldırıyı iki kişinin gerçekleştirdiğini ileri sürüyor.