PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahar Harekatı genişleyerek devam ediyor


ALONE53
03-27-2008, 15:35
Bahar Harekatı genişleyerek devam ediyor
3 gün önce başlatılan harekat kırsal alanda arama taram faaliyetleri ile sürüyor.

27.03.2008 13:39

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK),Tunceli kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı bahar operasyonları genişleyerek sürüyor.

Edinilen bilgilere göre, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın organize ettiği ve İl Jandarma Alay Komutanlığı, 4. Komando Tugayı ile Hozat 51. Motorize Piyade Tugayı'na bağlı birliklerinin katıldığı bahar operasyonları genişleyerek sürerken sabah saatlerinde İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan kalkan 2 Cobra helikopter Ahpanos Vadisi ve Boyerbaba Dağı'nın kuzey yamaçlarını bombaladı. Ardından aynı bölgenin stratejik noktalarına 4 Skorsky tipi helikopterlerle Jandarma Özel Harekat birlikleri ve 4. Komando Tugayı'na bağlı komandolar indirildi. Örgüt militanlarının kış barınma noktaları çembere alınarak, arama tarama faaliyetleri başlatıldı. Şu ana kadar herhangi bir sıcak temas yaşanmadı.

3 gün önce başlatılan harekat Çemişgezek İlçesi Aliboğazı, Hozat, Ovacık ve Geyiksuyu üçgeni, merkez kırsalı ve Pülümür ilçesi kırsalında genişleyerek sürüyor. Kırsal alanda arama tarama faaliyetleri sürerken, karayollarında da zırhlı araçlarla yol güvenlik kontrolleri sürüyor.