PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinden bir balıkçının ağlarına 2,5 metreli


kAcAhK
03-26-2008, 17:43
Artan anne cinayetlerine uzman yorumu
İSTANBUL (İHA) - Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, son günlerde artan anne cinayetlerinin kendi içinde anlık olup biten hadiseler olduğunu belirterek, "Burada anne, baba ve çocuklar arasındaki iletişimin ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz" dedi.

Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, eski Ankara Üniversitesi (AÜ) Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ'u öldüren kızı B.A. ve Konya'da annesini boğazını ve kollarını keserek öldüren B.S.'nin içinde bulundukları ruhsal durumları değerlendirdi. Prof. Dr. Verimli, "Bu iki vakada da olgular adli tıp tarafından değerlendirilecek. Fakat burada çok önemli bir husus var; eğitimsizlik. Olaylar kendi içinde anlık olup biten hadiseler. Bu hadiselerde pek çok değişken etkili gibi görünüyor. Burada anne babalar ve çocuklarla ilgili iletişimin ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz. Son zamanlarda bu tür hadiselerin üst üste gelmesi insanları şaşırtıyor. Ne yazık ki bu tür olayları sıfıra indirmek de mümkün değil. Mesela trafikte insanların birbirini öfkelendirmesi pek çok suçun işlenmesinde etkili olabiliyor. Bu olay özel bir durum değil. Daha geniş çerçevede görmek lazım" dedi.