PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Filistinli yaralılar Türkiye'de


MetinCeylan
03-26-2008, 10:00
http://www.haberaktuel.com/images/news/17416.jpg
Filistinli yaralılar Türkiye'de
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yaptığı son saldırılarda yaralanan ve tedavi edilmek için İstanbul'a getirilen 59 Filistinli, hastanelere sevk edildi.

Reklam



Tedavi altına alınan 5 çocuk babası 30 yaşındaki Hassein Barakat, bundan sonra İsrail'e karşı savaşırken, yaralanmak istemediğini, bu kez şahadet şerbetini içmek istediğini söyledi.

İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) öncülüğünde düzenlenen organizasyonda İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik son saldırılarda yaralanan 59 Filistinli tedavi edilmek üzere İstanbul'a getirildi. Kahire'de tedavi gördükleri hastanelerden alınarak İstanbul'a getirilen 59 yaralının arasında kadınlar ve çocuklar da bulunuyor. İstanbul'un çeşitli bölgelerinde 12 ayrı hastanede tedavi edilecek olan Filistinliler arasında durumu ağır olan yaralıların olduğu da öğrenildi.

İsrail'in Gazze'ye son saldırısında yaralananlardan biri de 30 yaşındaki Hassein Barakat. Saldırı esnasında evinde olan Barakat, kendilerini taşla, sopayla savunurken, İsrailli askerler tarafından göbeği ve bacağından vurulmuş. Daha önce de iki kez yaralandığını söyleyen Barakat'ın vücudu yara izleriyle dolu. Yaralandıktan sonra Filistin'de doktor ve ilaç olmadığı için Mısır'a gittiğini ifade eden 5 çocuk babası Barakat, Mısır'da 5 kez ameliyat olduğunu, ameliyatların başarısız geçmesinin ardından Türkiye'ye gelerek, sağlığına kavuşmak istediğini söyledi. Ailesinde 5 şehit olduğunu vurgulayan Barakat, bundan sonra şahadet şerbetini içmek istediğini söyledi. Barakat, Türkiye ve Türk halkını da çok sevdiğini sözlerine ekledi.

Diğer yaralı 29 yaşındaki Abdulaziz Aldaalsa'nın ise İsrail saldırısı sırasında yanağına kurşun isabet etmiş. Parçalanan yüzüne kaburga kemiğinden alınan kemik nakledilmiş. İnşaat işçisi olan Aldaalsa, Filistinlilere en çok yardım edenlerin Türkler olması nedeniyle Türkiye ve Türk halkını çok sevdiğini söyledi.

Yaralılar, tedavilerinin tamamlanmasının ardından Filistin'e gönderilecek.